detector.media
11.03.2013 15:50
Перший національний запускає телепроект «Життя на рівних» про спортсменів-інвалідів

16 березня на Першому національному стартує новий телевізійний проект «Життя на рівних». 7 березня Національна телекомпанія України (НТКУ) та Національний комітет спорту інвалідів провели її презентацію, про що повідомляє прес-служба Першого національного.

 

Нова програма вийде в ефір о 12.20.

 

Телевізійний проект «Життя на рівних» - це цикл програм, присвячений людям з інвалідністю. Цикл складатиметься з сорока 15-хвилинних програм і виходитиме в ефірі Першого національного щосуботи. Програми розповідатимуть про життя людей з обмеженими можливостями, звертатимуть увагу на різні соціальні проблеми людей з фізичними вадами, а також розповідатиме про їх успіхи у спорті та житті.

 

Однією з провідних сюжетних ліній циклу «Життя на рівних» стануть досягнення українських спортсменів-паралімпійців та дефлімпійців.

 

Ведучою телевізійного проекту «Життя на рівних» буде багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів світу з лижних гонок та біатлону, призерка кількох Паралімпійських ігор Світлана Трифонова.

 

«Проект "Життя на рівних" готують разом Національна телекомпанія України, Національний комітет спорту інвалідів та Національна асамблея інвалідів - така синергія громадськості і державного каналу,  що запускають новий унікальний телепроект "Життя на рівних". Те, що сьогодні про права людей з інвалідністю говорять у медіа-просторі, є надзвичайно знаковим, адже подолати ментальні бар'єри, показати, що люди повинні мати рівні права і можливості, незважаючи на інвалідність - це завдання саме медіа-інституцій і Першого національного як державного телеканалу зокрема. У проекті "Життя на рівних" йтиметься про людей з інвалідністю, які, незважаючи на численні перешкоди, змогли досягти успіхів у житті і спорті. До речі, в цих програмах вперше на пострадянському просторі ведучою буде дівчина в інвалідному візку», - сказав голова Національного комітету спорт у інвалідів Валерій Сушкевич.

 

«Я дуже рада, що такий проект вже реально є в нашій країні, адже це чергова сходинка у розвитку інвалідного руху України. Проект "Життя на рівних" - це своєрідний місток між здоровими людьми та людьми з інвалідністю», - сказала призерка Паралімпійських ігор, ведуча програми «Життя на рівних» Світлана Трифонова.

 

«Життя людей з інвалідністю в Україні перебуває за певним невидимим бар'єром, але є те, що може ламати цей бар'єр. "Життя на рівних" - це не тільки назва проекту, це його суть. Ми позиціонуємо цю передачу як таку, що розповідатиме про людей з особливою долею. Над проектом працюють люди з інвалідністю та люди з багатьох телеканалів і продакшн-студій. Головне завдання цього проекту - привернути увагу людей до проблем людей з інвалідністю», - вневнений продюсер телевізійного проекту життя на рівних Євген Дорошенко.

 

«Національна телекомпанія України з надзвичайною гордістю бере участь у всіх проектах спільно з Національним комітетом спорту інвалідів. Я сподіваюся, що впродовж цього року, а також впродовж наступних років у нас таких спільних проектів буде дуже багато. Наша співпраця є надзвичайно важливою, і це яскраво демонструє приклад минулого року, коли мільйони наших глядачів за допомогою телеекранів стали свідками тріумфу нашої паралімпійської збірної. Упродовж цього року перед нами стоять не менш амбітні завдання - насамперед ідеться про всебічне висвітлення XXII літніх Дефлімпійських ігор та Паралімпійських ігор 2014 року в Сочі. Проект "Життя на рівних", який ми сьогодні презентуємо, є частиною цієї великої роботи, і сподіваюся, що ця програма матиме високі рейтинги», - розповів т. в. о. генерального директора НТКУ Олександр Пантелеймонов.

 

Новий телепроект є продовженням співпраці НТКУ та Національного комітету спорту інвалідів України у сфері медійного висвітлення життя людей з вадами та спортсменів-інвалідів. Результатом цієї співпраці у 2012 році стали трансляції змагань XIV літніх Паралімпійських ігор з Лондона, міжпрограмні ролики та програми про спортсменів, які захищали честь України на цих міжнародних змаганнях.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY