detector.media
11.03.2013 11:51
Державні ТРК покажуть програми до 150-річного ювілею Володимира Вернадського

Державні мовники до 150-річного ювілею видатного українського вченого Володимира Вернадського покажуть документалістику та тематичні програми. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Національна телекомпанія України вже завершила роботу над документальним фільмом «Одкровення академіка Вернадського». Стрічка розповідає про життєвий шлях і наукову діяльність українського вченого, що дав світові теорію ноосфери, став засновником Академії наук України, автором багатьох відкриттів у різних галузях.  НТКУ покаже  фільм  15 березня.

 

НРКУ в циклі інформаційних передач, інформаційно-музичній програмі «Обрії» розповість про маловідомі сторінки із життя та наукової діяльності Володимира Вернадського, а також підготує репортажі із урочистих заходів в столиці та областях України з нагоди відзначення 150-річчя. Ювілею будуть присвячені програми:  «Мить історії», «У світі науки», «Український вимір», «Порядок денний», «АВС», «Знакова постать», «Видатні українці», «Вони прославили Україну» тощо.

 

УТР випустить ефір тематичні програми, присвячені видатному українцю, а також розмістить на своєму веб-сайті інформаційні матеріали, присвячені ювілейним заходам з нагоди 150-річчя вченого.

 

Телеканал «Культура» покаже спеціальний фільм-портрет про Володимира Вернадського «Український материк» та спеціальний випуск програми «Відлуння історії».

 

Обласні державні мовники, державні та комунальні друковані ЗМІ, агентство «Укрінформ» також готуватимуть спеціальні репортажі, розгорнуті сюжети, інші матеріали, присвячені ювілею науковця.

 

Окрім цього у рамках бюджетної програми «Українська книга» у 2012 році вийшли книги державного видавництва «Либідь» «В. И. Вернадский. Крымское наследие» (упорядники М.В. Багров,  В.В. Лавров,  М.О. Сєдін, В.К. Федоров, Л.К.Чижова) та ПАТ «ДАК «Укрвидав-поліграфія» «Володимир Вернадський» (Л.В. Тома).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY