detector.media
06.03.2013 11:43
«Українсько-Польська РадіоШкола» оголошує конкурс для участі у програмі майстерності радіорепортажу

 «Українсько-Польська РадіоШкола» інформує про початок конкурсу для участі у навчальній програмі «Радіорепортаж». Старт програми - 12 квітня 2013 року.

 

Набір по напрямку «Радіорепортаж» є черговою серією тренінгів та майстер-класів від «Українсько-Польської РадіоШколи».

 

До участі в конкурсі запрошуються журналісти з досвідом роботи у ЗМІ від одного до трьох років. Витрати на проїзд та проживання покривають організатори та партнери.

 

Відбір до Школи відбуватиметься у два етапи: на основі заповнених анкет та телефонного інтерв'ю. Кінцевий термін надсилання анкет- 30 березня 2013 року. Підтвердження участі учасники отримають до 02 квітня. Організатор залишає за собою право не пояснювати і не оголошувати причини відмови.

 

Навчання відбуватиметься у м. Львові впродовж квітня, травня та червня 2013 року.
Заплановано чотити навчальні сесії: перша - 13-14 квітня; друга - 27-28 квітня; третя - 15-16 травня; четверта - 8-9 червня. Адреса: м.Львів, вул. Хуторівка, 35а УКУ (філософсько-богословський факультет) та м.Львів, вул. І.Франка, 9, MJoy Radio.

 

Для участі у конкурсному відборі треба заповнити ОНЛАЙН-АНКЕТУ

 

Програма  «Радіорепортаж» охоплює наступні напрямки:

-          Радіомовлення: принципи створення програмних продуктів;

-          Радіорепортаж. Види репортажу. Особливості та переваги;

-          Основи журналістської виразності;

-          Секрети професійної кухні радіожурналістики;

-          Композиція. Види підводок;

-          Технологічний аспект роботи репортера. Принципи монтажу;

-          Новинний радіорепортаж;

-          Музичний репортаж. Інтерв'ю з артистами;

-          Модифікація радіорепортажу під різні формати;

-          Адаптація під онлайн. Мультимедійний репортаж;

-          Сучасні виклики журналістики: місце професіонала у світі нових медіа;

-          Місце радіорепортажу в нових медіа;

-          Практичні заняття.

 

У рамках програми журналістам пропонується створювати матеріали для своїх редакцій, експериментувати з формою подачі тощо. Слухачі РадіоШколи стажуватимуться в студії он-лайн радіостанцій MJoy Radio.

 

Форми навчання: лекції, дискусії, тренінги, майстер-класи.

 

Тренерами Школи будуть українські та польські експерти, керівники редакцій, журналісти-репортери:  Олесь Гоян (кафедра телебачення та радіомовлення Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, м.Київ, Україна); Павел Штомпке/ Paweł Sztompke (Польське Радіо, м.Варшава, Польща); Ігор Померанцев (Бі-бі-сі, Радіо Свобода, м.Прага, Чехія); Роман Заяць (Українсько-Польська РадіоШкола, MJoy Radio, м.Львів, Україна); Інна Кузнецова (Радіо Свобода, м.Київ, Україна); Андрій Куликов (Радіо Ера, ICTV, м.Київ, Україна); Ірена Пілатовска/ Irena Piłatowska (Керівник студії репортажів Польського Радіо, м.Варшава, Польща); Шон-Патрік Лаветт/ Sean-Patrick Lovett (Радіо Ватикан, професор з комунікацій, м.Рим, Італія); Юрій Залізняк та Ірина Процик (FM Галичина, м.Львів, Україна).

 

Довідка: «Українсько-Польської РадіоШкола» була створена в лютому 2009 року з ініціативи медіа-фахівців, зацікавлених у розвитку радіо в контексті нових технологічних можливостей. Територіально школа розташована у Львові, але своєю діяльністю охоплює Україну, Польщу та інші країни ЄС.

 

Амбітним та довготривалим завданням РадіоШколи є пошук нових форм (і як наслідок - нових форматів) розвитку радіо в контексті динамічної еволюції Інтернету; перевтілення радіо в мультимедійну форму ЗМІ. Разом з тим РадіоШкола займається дослідженням історичних аспектів становлення радіо та відновленням забутих традицій і форм.

 

У короткій перспективі Школа ставить собі за мету об'єднати середовище радійників та усіх журналістів, причетних до творення електронних медіа і зацікавлених у їх розвитку в майбутньому.

 

Додаткову інформацію Ви можете отримати, написавши на електронну адресу in@radioschool.com.ua

 

Програма реалізовується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні та у співпраці з Школою журналістики Українського католицького університету.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY