detector.media
28.02.2013 09:58
Хорошковський каже, що отримає за групу «Інтер» майже все з $ 2,5 млрд

Валерій Хорошковський каже, що сам наполіг на оголошенні про угоду з продажу медіагрупи «Інтер» та оприлюдненні параметрів угоди. Про це він розповів в інтерв'ю «Детектор медіа».

 

Оголошену ціну групи «Інтер» у $ 2,5 млрд пан Хорошковський назвав капіталізацією компанії. Він уточнив, що його компанії отримають майже всю цю суму.

 

«Тобто є вся капіталізація компанії, і природно, що основна частка в цій капіталізації - це ліцензіати. Але є дрібниці. Тому ми оцінювали капіталізацію при продажі у два з половиною мільярди, це так», - сказав він. На запитання, яку суму отримає особисто він, уточнив: «Майже все, але отримають мої компанії».

 

Валерій Хорошковський також розповів, за які кошти він свого часу у 2005 році купував «Інтер»: «Купівля була здійснена фактично у два етапи. Перший етап - мені довелося залучати певний ресурс, тому що сума на той момент була досить велика, частина грошей у мене була від продажу "Укрсоцбанку", частину грошей мені довелося залучати. Після того, як я залучив ці гроші, я, по-моєму, роки через півтора або два повернув кредит. Ось, власне, і все. На той момент, повторю, "Інтер" був досить прибутковим бізнесом, і мені ресурсу на повернення вистачало».

 

З його слів, він залучав гроші партнерів. На запитання, чи були серед кредиторів Олександр Абрамов і Дмитро Фірташ, пан Хорошковський відповів: «Грошей від Фірташа я не залучав. А що стосується кредитів, то це можна простежити і за історіями в пресі, де помітно, що я зменшив свій пакет у групі "Євраз" майже удвічі. Власне, звідси й гроші».

 

Розповідаючи про історію партнерства з Дмитром Фірташем, пан Хорошковський нагадав, що у 2006-2007 роках, коли він купував у пана Фірташа телеканали К1, К2 і «Мегаспорт», умовою продавця було підписання опціону на можливість купити 50% групи «Інтер». «Здається, строк дії опціону скінчився у 2010 році», - додав він.

 

Дмитро Фірташ нині знову з'явився в угоді тому, що давно хотів придбати групу, пояснив пан Хорошковський. «І той рівень довіри, який є між нами, дозволяв провести цю угоду швидко. "Інтер" - це ж не просто одна юридична особа, це група компаній, там близько 100 юридичних осіб. Якби ми проводили там усі аудити, звірення, перевірки, така угода повинна була б займати шість - вісім місяців. Винятково тому, що є взаємна довіра, вона завершилася досить швидко», - сказав він. 

 

Нагадаємо, 1 лютого було оголошено, що компанія K.H. Media Limited Валерія Хорошковського уклала угоду з продажу 100% акцій компанії Inter Media Group Limited компанії GDF Media Limited Дмитра Фірташа, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд. 7 лютого стало відомо, що Сергій Льовочкін стане партнером Дмитра Фірташа в купівлі медіагрупи «Інтер». Пану Льовочкіну належатиме частка 20%, яку він передасть в управління GDF Media Limited. Мажоритарним акціонером буде компанія Дмитра Фірташа. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY