detector.media
27.02.2013 12:54
Міністр зборів сподівається, що держава отримає податки з продажу «Інтера»
Міністр зборів сподівається, що держава отримає  податки з продажу «Інтера»

Міністр зборів та доходів Олександр Клименко сподівається, що держава отримає податки з продажу «Інтера». Про це він сказав у  коментарі програми «Тендер News» на ТВі.

 

«Ми це побачимо, коли вони подадуть свою звітність за 2013 рік, а це буде на початку 2014 року. Але ми маємо надію, що податкова культура і свідомість обох сторін дуже висока, тож податки бюджет і держава отримають», - сказав пан Клименко.

 

Нагадаємо, 1 лютого було оголошено, що компанія K.H. Media Limited Валерія Хорошковського уклала угоду з продажу 100% акцій компанії Inter Media Group Limited компанії GDF Media Limited Дмитра Фірташа, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд. 7 лютого стало відомо, що Сергій Льовочкін стане партнером Дмитра Фірташа в купівлі медіагрупи «Інтер». Пану Льовочкіну належатиме частка 20%, яку він передасть в управління GDF Media Limited. Мажоритарним акціонером буде компанія Дмитра Фірташа.

 

Втім старший юрист юридичної групи LCF Олена Волянська у коментарі ЛІГАБізнесІнформ звертає увагу на те, що обидва учасники угоди не є резидентами України. «Тобто отримання продавцем доходу в розмірі $ 2,5 млрд. не підконтрольне Міністерству доходів і зборів України», - підкреслила вона.

 

Як зазначив адвокат, директор компанії з обслуговування інвестицій Investment Service Ukraine Іван Герасименко, якби Хорошковський був безпосереднім власником компанії KH Media Limited, він повинен був би сплатити в Україні 17-відсотковий податок з інвестиційного прибутку (різниця між ціною купівлі та продажу Inter Media Group Limited) від проданого активу: «Але фактичним власником кіпрської компанії KH Media Limited є інша кіпрська компанія KH Steel Industry Limited, що підтверджується офіційною інформацією з Реєстру компаній Кіпру».

 

За словами пана Герасименка, Хорошковський не є прямим власником і компанії KH Steel Industry Limited, що теж підтверджують дані з кіпрського реєстру компаній. «Таким чином, у Хорошковського немає обов'язку по сплаті податків відповідно до законодавства України. Компанія KH Media Limited теж нічого не заплатить, оскільки прибуток, який виникає на Кіпрі при продажу акцій і корпоративних прав, не оподатковується. Якщо бути точним, то податок на приріст капіталу на Кіпрі (capital gain tax) дорівнює нулю», - підкреслив експерт.

 

Як позначиться на добробуті фізособи Валерія Хорошковського продаж компанії, невідомо: він уже не держслужбовець і не зобов'язаний оприлюднювати декларацію про доходи. Податкові органи зможуть побачити поліпшення життя мільйонера тільки через рік. Згідно із законодавством, платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, наступних за останнім днем ​​відповідного граничного строку.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY