detector.media
25.02.2013 17:08
Хто на кого напав – журналіст на виборця, чи виборець на журналіста?
Хто на кого напав – журналіст на виборця, чи виборець на журналіста?

В Харкові і області на кількох дільницях проходили в неділю 24 лютого вибори в міську і обласну ради (замість обраних нардепів). Не обійшлося без фейкових новин.

 

Пише Валерій Чалий: «Спроба журналіста зафіксувати регулярну доставку авотобусами бабусь на дільницю закінчилась погрозами переламати ноги, обзиванням працівника ЗМІ бандерівцем (спасибі, приємно) і легким ударом жіночою сумкою по голові. Цей дріб`язковий конфлікт призвів також до виклику наряду міліції, карети швидкої допомоги і зйомочної групи "Харьковских Известий" :)».

 

Зовсім іншу новину «В Харькове партийный журналист напал на женщину-избирателя» опублікував сайт http://www.057.ua:

 

«На избирательном участке № 130 представитель СМИ ударил избирательницу. Инцидент с участием представителя прессы был зафиксирован на избирательном участке № 130 в средней школе № 92. Об этом сегодня сообщил доверенное лицо кандидата в депутаты Харьковского городского совета Татьяна Цыбульник.

 

По его словам, человек, зарегистрированный как представитель средств массовой информации от одной из радикальных партий, ударил женщину-избирателя, пришедшую принять участие в выборах в одномандатном мажоритарном избирательном округе № 12. Алексей Кульев также подчеркнул, что ранее на участке № 130 представители прессы, зарегистрированные от той же партии, препятствовали работе волонтеров и срывали с них бейджи. Доверенное лицо кандидата в депутаты уточнила, что на место происшествия вызваны представители правоохранительных органов».

 

Валерій Чалий написав пояснення в міліцію:

 

«По суті заданих питань можу пояснити наступне. Виконуючи обов`язки журналіста на проміжних виборах до міської ради 24.02.2013 р., я близько 11 години ранку підійшов до автобуса, який підвозив громадян на голосування, щоб сфотографувати його. Із автобуса вийшов водій і почав вимагати, щоб я зтер зняте фото, бо автобус є його приватною власністю. На моє заперечення водій сказав, що, на його думку, я із Свободи, що таких тут не люблять і він збере водіїв, щоб вони поламали мені ноги. Уникаючи конфлікту, я пішов у напрямку виборчої дільниці.

 

Слідом за мною пішли 3-4 бабусі, які повторювали слова водія, що я не маю права знімати автобус і що я бандерівець. Одна із бабусь схопила мене за праве плече, але я відчепив її руку. Коли бабусі почали вимагати назвати своє прізвище, я показав їм паспорт із посвідченням журналіста. Можу додати, що та бабуся, руку якої я відчепив, легко вдарила мене сумкою по голові, що вона не заперечує. Пояснення написане власноручно і відповідає дійсності. 24.02.2013 р. (Підпис)»

 

 

P.S.Фото, через яке виник конфлікт з водієм. Бабусі, серед яких була і «постраждала», не звертали уваги на журналіста до момента, коли зйомку помітив водій і виліз із кабіни.

 

Фото з сайту Майдан та з особотистої сторінки Наталі Зубар у Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY