detector.media
21.02.2013 09:30
Пішов з життя кінорежисер Олексій Герман-старший
Пішов з життя кінорежисер Олексій Герман-старший

Видатний російський режисер Олексій Герман-старший помер у Санкт-Петербурзі на 75-му році життя, повідомив інформаційному агентству РИА Новости син режисера Олексій Герман-молодший.

 

«Сьогодні помер мій батько. Помер, не приходячи до тями у Військово-медичній академії в Петербурзі. Лікарі зробили все можливе і неможливе для того, щоб врятувати батька», - написав у своєму блозі на сайті «Ехо Москви» Олексій Герман-молодший, який також відомий як талановитий режисер.

 

Олексій Герман-старший залишив непересічний творчий доробок як кінорежисер, сценарист, актор і продюсер. Він мав звання народного артиста РФ, заслуженого діяча мистецтв РРФСР. Серед його робіт такі відомі фільми, як «Перевірка на дорогах», «Двадцять днів без війни», «Мій друг Іван Лапшин» і «Хрустальов, машину!».

 

Режисер впродовж останніх років працював над фільмом за твором братів Стругацьких «Важко бути богом», проте на екрани за його життя ця стрічка так і не вийшла.

 

Олексій Герман-старший був лауреатом численних нагород і премій. Зокрема, його робота «Мій друг Іван Лапшин» у 1987 році отримала Держпремію РРФСР, а роком пізніше «Перевірка на дорогах» була удостоєна Державної премії СРСР.

 

У листопаді 2012 року Олексій Герман потрапив до лікарні після падіння. В кінці грудня лікарі провели йому операцію по видаленню внутрішньочерепних гематом, після чого він захворів на запалення легенів. В кінці січня повідомлялося, що режисера вдалося вилікувати від пневмонії. Однак у середині лютого його дружина Світлана Кармаліта повідомила «Інтерфаксу» про погіршення здоров'я режисера.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY