detector.media
18.02.2013 13:11
Світова прем’єра українського фільму Delirium відбудеться на міжнародному кінофесті в Португалії

25 лютого в португальському місті Порту стартує 33-й міжнародний кінофестиваль «Фанташпорту».  В конкурсній програмі фестивалю «Тиждень Режисерів» відбудеться світова прем'єра українського фільму Delirium. Про це повідомляє режиссер стрічки Ігор Подольчак.

 

У конкурсній програмі фестивалю в Португалії «сусідами» українського режисера будуть такі корифеї світового кінематографу як Такасі Мііке та Кім Кі Дук.

 

«Фанташпорту» - незвичайний кінофестиваль. Щороку на нього стікаються фанати дивного і незвичного кіно. Свого часу на «Фанташпорту» були показані «Дзеркало» Тарковського, «Сканери» Кроненберга, «Лабіринт фавна» Гільєрмо дель Торо, «Куб» Вінченцо Наталі та «Сука-любов» Ін'ярріту, а в категорії «Кращий режисер» нагороди отримали Ларс фон Трієр, Педро Альмодовар і Дені Бойл.

 

Український фільм цілком вписується у формат фестивалю «дивного кіно». В Delirium є детективна інтрига, лабіринти незвичайного будинку, загадкові смерті та суміжні стани свідомості.

 

Попередній фільм Ігоря Подольчака Las Meninas також був відзначений увагою міжнародних кінофестивалів - його світова прем'єра відбулась у конкурсній програмі Роттердамського кінофестивалю. Після цього фільм взяв участь ще в 10-ти конкурсних і 18-ти офіційних програмах кінофтів по всьому світу. У рейтингу «Підсумки українського кінопроцесу - 2011», проведеного Бюро української кіножурналістики та Національною спілкою кінематографістів України, фільм Las Meninas увійшов до двадцятки  «Кращі українські фільми 1992 - 2011 років».

 

33-й міжнародний кінофестиваль «Фанташпорту» пройде з 25 лютого по 10 березня 2013 року в місті Порту, Португалія.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY