detector.media
07.02.2013 19:35
Нацрада проведе моніторинг усіх ОДТРК

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення доручила своїм представникам у регіонах «у невідкладному порядку здійснити моніторинг всіх обласних державних телерадіокомпаній». Про це повідомляє прес-служба регулятора.

 

Цей моніторинг зумовлено ситуацією, що склалася на початку лютого з мовленням державних мереж радіомовлення (УР-1, УР-2, УР-3). Як відомо, 5 лютого на прохання НРКУ Концерн РРТ вимкнув усі УКХ-передавачі та більшість ФМ-передавачів НРКУ. За словами генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, коштів, виділених НРКУ Держкомтелерадіо на трансляцію програм у 2013 році, вистачає тільки на роботу 32 ФМ-передавачів.

 

До моніторингу регулятора спонукали численні звернення радіослухачів про відключення УКХ-передавачів та усні повідомлення керівників Івано-Франківської і Черкаської ОДТРК, які були зроблені на засіданні Національної ради 6 лютого. Як писала «Детектор медіа», мовлення державних регіональних телерадіокомпаній, які поділяють частоти з НРКУ, опинилося під питанням, оскільки періодичне вимкнення і увімкнення передавачів на ті відрізки часу, протягом яких мають мовити ОДТРК, - економічно невигідно.

 

«Державний орган вкрай стурбований цією ситуацією ще й тому, що вона склалася у переддень весни, коли надзвичайно важливою є система загального оповіщення у зв'язку з ймовірними надзвичайними ситуаціями, особливо в західних регіонах», - йдеться у повідомленні регулятора.

 

Нагадаємо, Національна рада закликала НРКУ терміново відновити мовлення й готова разом із НРКУ та Держкомтелерадіо знаходити шляхи виходу з кризи.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY