detector.media
07.02.2013 18:58
Азаров відреагував на вимкнення НРКУ і доручив збільшити видатки на трансляцію державних мовників

Сьогодні, 7 лютого, прем'єр-міністр Микола Азаров підписав доручення Міністерству фінансів України щодо збільшення видатків для забезпечення в необхідному обсязі трансляції телерадіопрограм, вироблених для державних потреб, під час підготовки законопроекту щодо внесення змін до державного бюджету на 2013 рік.

 

Про це «Детектор медіа» повідомили в Державному комітеті телебачення і радіомовлення, відповідаючи на запит з приводу вимкнення передавачів Національної радіокомпанії України та заходів, які вживають уряд і Держкомтелерадіо для забезпечення потреб НРКУ в трансляції сигналу.

 

За даними Держкомтелерадіо, якщо у 2012 році на трансляцію програм НРКУ із загального фонду державного бюджету було виділено понад 52 млн грн, то цього року - близько 12 млн .грн. Це становить майже п'яту частину всіх бюджетних призначень системи Держкомтелерадіо, яка складається з 32 державних мовників. «Жоден з яких на сьогоднішній день не вдався до "термінових відключень"», - підкреслили у відомстві.

 

«Держкомтелерадіо неодноразово наголошував на проблемі з фінансуванням трансляції телерадіопрограм поточного року, адже сума фінансування, що передбачена державним бюджетом, у 4 рази менша за мінімальну потребу. Ситуація також ускладнюється кредиторською заборгованістю у сумі 25,2 млн грн. Таким чином дефіцит коштів складає 206,7 млн грн по системі», - повідомили в Держкомтелерадіо.

 

З метою вирішення проблеми прем'єр-міністр і підписав доручення Мінфіну.

 

Як відомо, 5 лютого на прохання НРКУ Концерн РРТ вимкнув усі УКХ-передавачі та більшість ФМ-передавачів НРКУ. За словами генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, коштів, виділених НРКУ Держкомтелерадіо на трансляцію програм у 2013 році, вистачає тільки на роботу 32 ФМ-передавачів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY