detector.media
07.02.2013 12:52
Черкаська прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістам ТВі
Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та визначено правову кваліфікацію за ч. 1 ст. 171 ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів)

Після скарги знімальної групу ТВі, що на них напали охоронці черкаського підприємства «Азот», яке належить Дмитру Фірташу, за даним фактом прокуратура відкрила кримінальне провадження. Про це йдеться на сайті прокуратури Черкаської області.

 

Як зазначається в матеріалах прокуратури, «4 лютого 2013 року кореспондент та оператор знімали загальний план черкаського підприємства "Азот", проте охорона зазначеної установи заборонила їм здійснювати відеозйомку».

 

У прокуратурі інформують, що відомості про вказану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та визначено правову кваліфікацію за ч. 1 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

 

Процесуальне керівництво за досудовим розслідування здійснює прокуратура міста Черкаси.

 

Нагадаємо, що спроба знімальної групи телеканалу ТВі зняти загальний план черкаського хімічного гіганта наштовхнулася на опір охорони підприємства. «Невідомі чоловіки погрожували журналістам силою, вимагаючи стерти вже здійснений відеозапис. Про це телефоном із Черкас повідомив кореспондент програми "Знак оклику" Максим Савчук», - йдеться на сайті ТВі.

 

«Ми готували тут репортаж про один зі скандальних округів, де й досі не визначено переможця торішніх парламентських виборів. Оскільки один із фаворитів тієї скандальної кампанії Валентина Жуковська очолює товариство "Азот", ми хотіли зняти загальні плани, логотип підприємства. Коли навели відеокамеру на вхід, вийшли двоє чоловіків і почали нам перешкоджати - мовляв, не можна тут проводити зйомку, бо це приватна територія. Я пояснив, що це тротуар, який належить усій громаді, - каже Максим Савчук. - Почали відпихати нас, погрожували арештувати на три години. Вони поводилися як бики. Один накинувся з погрозами, змушував стирати все, що ми записали, заламав руки. Охоронці були налаштовані справді серйозно. Вони сунулися на оператора, на попередження про кримінальну відповідальність не реагували. Ми намагалися їх заспокоїти, проте вони продовжували йти за камерою, всерйоз хотіли її забрати й стерти матеріал. Я встиг вихопити техніку й сховати її в машині»/

 

Журналісти викликали міліцію і склали протокол про порушення їхніх журналістських прав відповідно до ст. 171 КК України.

 

Черкаському інтернет-виданню «Прочерк», яке стежить за цією подією, наразі не вдалося отримати коментар на підприємстві «Азот» стосовно інциденту, але пообіцяли його надати згодом. «Детектор медіа» також намагається отримати коментар прес-служби підприємства «Азот».

 

Дивіться також ВІДЕО з події.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY