detector.media
07.02.2013 15:17
Льовочкін став партнером Фірташа по «Інтеру»
Льовочкін став партнером Фірташа по «Інтеру»
Мажоритарним акціонером буде компанія Фірташа

Голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін стане партнером Дмитра Фірташа в купівлі медіагрупи «Інтер». Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу Group DF.

 

Як ідеться у повідомленні, GDF Media Limited, що входить до групи компаній Дмитра Фірташа Group DF, досягла домовленості з придбання компанії Inter Media Group Limited. Операція буде завершена після отримання відповідного дозволу антимонопольних органів. У компанію входять такі телеканали як «Інтер», «Інтер+», НТН, К1, «Мега», «Ентер-Фільм», К2, «Піксель» і «MTV Україна».

 

«Новими акціонерами компанії Inter Media Group Limited стануть компанії, які належать Дмитру Фірташу і Сергію Льовочкіну. Останній після завершення угоди передає акції телегрупи, що належать його компанії, в управління GDF Media Limited», - наголошується в повідомленні.

 

Таким чином, GDF Media Limited буде управляти 100% акцій компанії Inter Media Group Limited. Мажоритарним акціонером буде компанія Дмитра Фірташа.

 

Коментуючи придбання активів, Дмитро Фірташ заявив: «Ідею придбання "Інтера" ми почали обговорювати з Сергієм Льовочкіним ще в 2006 році, тоді ж вперше обговорили цю угоду з власником каналу. Переговори в кілька етапів тривали протягом усього цього періоду часу, і я радий, що ми досягли домовленості про закриття угоди».

 

Пан Фірташ підкреслив, що вважає телевізійну галузь перспективною в Україні і бачить своє завдання в побудові ефективного бізнесу.

 

«Я готовий зробити все, щоб забезпечити розвиток телевізійної групи на основі кращих міжнародних стандартів. Розвиток такої потужної телевізійної групи, як "Інтер" - це розвиток телебачення в Україні в цілому», - сказав бізнесмен.

 

Він також зазначив, що розвиток власного виробництва - це стратегічний пріоритет для телевізійної групи: «Це моя позиція як власника і як роботодавця. Власне виробництво - це розвиток телевізійного ринку України, це нові робочі місця».

 

«Детектор медіа» очікує на коментар прес-служби Адміністрації президента.

 

Як відомо, 1 лютого було оголошено, що компанія K.H. Media Limited Валерія Хорошковського уклала угоду з продажу 100% акцій компанії Inter Media Group Limited компанії GDF Media Limited Дмитра Фірташа, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд. Inter Media Group Limited через свою дочірню компанію «Український медіа-проект» є власником 61% акцій телеканалу «Інтер». Ще 29% акцій належить російському ВАТ «Первый канал», а 10% - ТОВ «Пегас телебачення» Світлани Плужникової, удови засновника «Інтера» Ігоря Плужникова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY