detector.media
05.02.2013 14:27
Харківська кореспондентка «України» поскаржилась на канал у прокуратуру
Через відмову поновлювати її на роботі

Власний кореспондент регіональних новин телеканалу «Україна» та член Незалежної медіа-профспілки Ольга Вдовенко, яку суд поновив на роботі після звільнення з каналу «Україна», написала заяву до Харківської міської прокуратури про відмову каналу виконувати судове рішення - злочин, передбачений статтею 382 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», Московський районний суд міста Харкова прийняв рішення на користь Ольги Вдовенко, яка оскаржувала своє звільнення з каналу. Відповідно до рішення суду канал має виплатити їй 37505 гривень заробітної платні за час вимушеного прогулу і 5000 гривень компенсації моральної шкоди. У суді Ольгу Вдовенко підтримувала Незалежна медіа-профспілка України.

 

Після рішення Московського районного суду Харкова про поновлення на роботі, яке вступає в дію негайно, Ольга Вдовенко прийшла до свого офісу в Харкові. «Її колега заявив, що керівництво каналу повідомило йому, що вона не є працівницею каналу і йому заборонено пускати її до офісу. Міліція, яку викликала журналістка, зафіксувала факт недопущення її до робочого місця», - повідомляє НМПУ.

 

Ольга Вдовенко каже, що розмовляла з директоркою ТРК «Україна» Мариною Миргородською, яка відмовилася обговорювати питання, пообіцявши, що з журналісткою зв'яжуться юристи телеканалу. Однак цього, за її словами, не відбулося.

 

Юрист Незалежної медіа-профспілки Олександр Тарасов, який представляє інтереси пані Вдовенко в суді, вважає, що «Україна» порушує закон, який передбачає кримінальну відповідальність. Також, на його думку, під дію закону (стаття 382 Кримінального кодексу) підпадають і працівники виконавчої служби Ворошиловського району міста Донецька, які «ухиляються від виконання судового рішення». Оскільки, за словами пана Тарасова, виконавча служба Ворошиловського району міста Донецька (в цьому районі міститься «Україна», згідно з юридичною адресою) відмовляється забирати на пошті листа від Ольги Вдовенко з вимогою спонукати керівництво телеканалу виконати рішення суду. Про це, на його думку, свідчить неповернення журналістці повідомлення про вручення листа.

 

«Детектор медіа» звернулась до прес-служби телеканалу «Україна» та чекає на коментар.

 

Нагадаємо, Ольга Вдовенко вважає, що її звільнення відбулося з порушенням законодавства. На посаді власного кореспондента каналу вона працює з 2006 року за строковим трудовим договором. Як ідеться в позовній заяві, 4 травня 2011 року було переукладено строковий трудовий договір, підставами для звільнення стало закінчення саме цього договору. Відповідач запропонував роботу помічника кореспондента каналу в Києві. Ольга Вдовенко відхилила цю пропозицію через те, що вона не відповідала її кваліфікаційно-освітньому рівню, передбачала меншу заробітну плату та переїзд з Харкова до Києва. Після цього її було звільнено.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY