detector.media
30.01.2013 17:50
НТКУ організує національний відбір для участі у танцювальному «Євробаченні»

Цього року  Україна братиме участь у  конкурсі молодих танцюристів  «Євробачення-2013» (Eurovision Young Dancers 2013). Про це «Телекритиці» розказав генеральний директор Національної телекомпанії України (НТКУ) Єгор Бенкендорф.

 

Фінал танцювального «Євробачення-2013» відбудеться 14 червня 2013 року у Гданську (Польща). За звання кращого танцюриста Європи змагатимуться представники 12 країн. Фінал конкурсу пройде у Балтійському театрі опери і танцю.

 

«Я задоволений тим, що Україна долучиться до ще однієї важливої події, організованої Європейською мовною спілкою (ЄМС). Це не тільки дозволить нам гідно продемонструвати таланти наших танцюристів, а й іти в ногу з іншими європейськими країнами. Крім того, трансляція цього конкурсу дасть черговий поштовх українській молоді розвиватися, проводити вільний час із користю і вести здоровий образ життя», - переконаний пан Бенкендорф.

 

Представників відбиратиме НТКУ. Імена переможців телекомпанія планує назвати 15 лютого.

 

До участі у конкурсі допускаються громадяни України чи такі, що проживають в Україні останні два роки, віком від 16 до 21 року. До конкурсного відбору допускаються тільки соло-танцівники, які мають освіту класичної чи сучасної танцювальної школи. Під час конкурсу кожен учасник має виконати один сольний танець. Тривалість виступу - 1 хв. 30 сек. Музику і стиль танцю учасник обирає на власний розсуд.

 

Як нагадує НТКУ, танцювальне «Євробачення - 2013» проводиться під егідою Європейської мовної спілки. Мета конкурсу - демонстрація рівня сучасного художнього танцю та привернення уваги міжнародної громадськості і телевізійної аудиторії до кращих молодих танцюристів. Конкурс був заснований у 1985 році - перші змагання танцюристів відбулися в Італії. З того часу молоді танцюристи змагалися в майстерності кожні два роки. Лише у 2005 - 2011 роках у танцювальному «Євробаченні» було оголошено перерву. У 2003 році Україна брала участь у Конкурсі молодих танцюристів «Євробачення» вперше. Саме тоді, у Нідерландах, наш представник Жерлін Ндуді став переможцем конкурсу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY