detector.media
30.01.2013 17:37
31 січня - прес-показ стрічки Валентина Васяновича «Звичайна справа»

31 січня о 14:00 у кінотеатрі «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26) відбудеться прес-показ стрічки Валентина Васяновича «Звичайна справа».  По закінченні показу відбудеться прес-конференція за участі творчої групи фільму та представників Держкіно.

 

Фільм «Звичайна справа» - перша ігрова робота режисера Валентина Васяновича. Вона продовжила досвід попередніх стрічок Валентина - фільм було показано в конкурсі міжнародного кінофестивалю в Тірані (Албанія) та включено до позаконкурсної програми фестивалю в Кералі (Індія). Міжнародне журі Одеського кінофестивалю оцінило стрічку як «крок до відродження українського кіно», в рамках фестивалю режисер отримав також нагороду від Міжнародної федерації кіноклубів (FICC) «Дон Кіхот».

 

Загалом, фільм задумувався як короткометражний, але у 2006-2007 рр., під час навчання у школі Анджея Вайди, Валентин переписав сценарій і перетворив свій короткий метр у повнометражну картину.

 

Фільм у жанрі трагікомедії розповідає про чоловіка середньогу віку, який раптом вирішує змінити своє життя. Зробити це виявляється не так просто, і герой змушений боротися з чималими труднощами на шляху до своєї мрії.

 

«Звичайна справа» - один з небагатьох за останні роки українських фільмів, який вийде в український прокат і буде показаний практично на всіх великих екранах країни. Створення картини, яка є повнометражним ігровим дебютом режисера, майже повністю профінансовано за рахунок державних коштів. Нагадаємо, що першою стрічкою, що почала конкурувати із голівудським кіно в українських кінотеатрах, була картина «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» Михайла Іллєнка, також створена за підтримки держави.

 

Фільм «Звичайна справа» виходить в прокат на 38-и копіях, що включають 13 кінокопій та 25 цифрових копій DCP (Digital Cinema Package). Друк усіх копій теж профінансовано Державним агентством України з питань кіно. Показ «Звичайної справи» на українських кіноекранах розпочнеться 7-го лютого.

 

По завершенні прес-показу - фуршет та спілкування з творчою групою і акторами фільму та представниками Держкіно.

 

Акредитація і контакти: Оксана Казьміна, + 38 099 737 92 77, kazmina@insightmedia.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY