detector.media
29.01.2013 18:08
Держкомтелерадіо розробив план підготовки Великої української енциклопедії

Держкомтелерадіо розробив проект плану заходів із підготовки видання впродовж 2013 - 2020 років  Великої української енциклопедії. Про це йдеться у проекті урядової постанови, підготовленої Комітетом, повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

План заходів передбачає підготовку видання енциклопедії спільними зусиллями Держкомтелерадіо, інших центральних органів виконавчої влади та Національної академії наук України (НАНУ). Так, НАНУ працюватиме над розробкою концепції та словником енциклопедії, а Держкомтелерадіо сприятиме висвітленню у ЗМІ процесу її підготовки.

 

Проект також регламентує утворення державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво імені М.П. Бажана», яка повинна поєднати наукову та редакційно-видавничу діяльність у підготовці Великої української енциклопедії та інших довідково-енциклопедичних видань. Нову установу планується створити на базі державного спеціалізованого видавництва «"Українська енциклопедія" імені М.П. Бажана» та Головної редакції Зводу пам'яток історії та культури України і передати до сфери управління Держкомтелерадіо. Впродовж року вирішуватиметься питання щодо розміщення установи у будинку по вул. Б. Хмельницького, 51 «а».

 

Велику українську енциклопедію, метою якої стане систематизація і поширення наукових знань про внесок України у світову історію і культуру, планується створити впродовж найближчих семи років. Указ №1 «Про Велику українську енциклопедію» видав Президент України 2 січня поточного року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY