detector.media
17.01.2013 10:26
Нацрада перевірить 5 канал і Черкаську ОДТРК за підозрою в суборенді
У відповідь на звернення «Комітету підтримки Миколи Мельниченка»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки ТРК «НБМ» (5 канал), Черкаської ОДТРК і ТРК «ІТВ» із Сімферополя. Відповідні рішення було ухвалено на засіданні 16 січня.

 

Перевірка 5 каналу призначена у відповідь на звернення громадського об'єднання «Комітет підтримки Миколи Мельниченка», що надійшло до Нацради 26 листопада 2012 року, повідомила перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко. Організація поскаржилася на те, що в ефірі ТРК «НБМ» мали місце передання каналу в суборенду та ретрансляція програм ТРК «Медіа центр» усупереч вимогам законів «Про телебачення і радіомовлення» та «Про рекламу». Такого висновку «Комітет підтримки Миколи Мельниченка» дійшов, здійснюючи в період із червня по жовтень 2012 року в домашніх умовах вибірковий запис програм 5 каналу.

 

Станом на 25 грудня 2012 року Нацрада не отримала відповіді від 5 каналу на своє звернення з цього приводу.

 

У зв'язку зі ще одним зверненням «Комітету підтримки Миколи Мельниченка» Нацрада призначила позапланову перевірку Черкаської ОДТРК. Організація поскаржилася, що в ефірі цієї компанії також мали місце передання каналу в суборенду і ретрансляція програм ТОВ ТРК «Ільдана», про що свідчить власний моніторинг ГО, проведений із червня по жовтень 2012 року.

 

На звернення регулятора Черкаська ОДТРК повідомила, що відеоматеріали з логотипом «Ільдана» поширювалися на підставі угоди про послуги.

 

Перевірка сімферопольської ТРК «ІТВ» призначена у відповідь на звернення журналістського інтернет-порталу «Крим. Коментарі», що надійшло до Нацради 30 листопада 2012 року. За даними порталу, в ефірі телерадіокомпанії 28 листопада 2012 року в прайм-таймі вийшов сюжет із неприкритою ненормативною лексикою.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY