detector.media
16.01.2013 19:34
«Наші гроші» планують розширити формат
Хочуть писати про публічні фінанси і моніторити регіональну пресу

Інтернет-проект «Наші гроші» планує розширити формат і охопити всю тематику публічних фінансів, однією з підтем якої є держзакупівлі, які зараз висвітлює видання. Про це «Детектор медіа» розповів керівник «Наших грошей» Олексій Шалайський.

 

«Це в тому числі зумовлено ухваленим минулого року законом, який різко зменшив кількість тендерів, які офіційно оприлюднюються, - пояснив пан Шалайський. - Крім того, ми, наприклад, пишемо про тендер на 100 тис. грн, але не пишемо про субвенції якомусь підприємству на 4 млн грн., бо це ніби не наша тема. А ми хочемо висвітлювати й дотації, і корупційні законопроекти».

 

Також «Наші гроші» хочуть створити своєрідний моніторинговий центр, який би відстежував публікації регіональних ЗМІ про публічні фінанси. «У регіонах є багато журналістів, які пишуть гарні тексти, розслідування, але інші регіональні ЗМІ цього не підтримують, бо не хочуть посилатися, а на київський рівень це не виходить, бо ніхто не бачить. Ми хочемо підняти це на центральний рівень», - розповів пан Шалайський.

 

«Наші гроші» вже склали список із 60 видань, які б хотіли щоденно моніторити. Це здебільшого преса, але її можна знайти у PDF-форматі в інтернеті.

 

Нагадаємо, проект «Наші гроші» запустили на початку 2011 року журналісти Олексій Шалайський і Юрій Ніколов за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY