detector.media
16.01.2013 19:24
Стартував проект «Наші гроші. Львів»

15 січня розпочав роботу сайт «Наші гроші. Львів», що є спільним проектом сайту «Наші гроші» і двох журналістів Олександри Губицької і Наталі Онисько, які раніше працювали у львівській газеті ZIK заступниками головного редактора. Про це «Детектор медіа» розповіла Олександра Губицька.

 

«Ідея зробити спільний проект з'явилась після того, як закрили ZIK, і редакція "Наших грошей" запропонувала зайнятись публічними фінансами львівського рівня. Тому ідея львівського проекту полягає в тому, щоб відслідковувати не лише тендери, а й рішення сесій, АМКУ, судові рішення і т.д. Окрім того, маємо на меті максимально широко висвітлювати розслідувальні успіхи наших колег. Поки що, на жаль, львівські ЗМІ не надто охоче посилаються одне на одного», - розповіла пані Губицька.

 

Перший місяць роботи редакція трактує як пілот, оскільки ще не до кінця розуміє, який обсяг інформації її очікує. «Головного редактора» у «Наших грошах. Львів» немає, оскільки над проектом працює лише двоє осіб.

 

«Перші дні роботи, до речі, виявили, що, коли концентруватись на чітких проблемах, то, виявляється, у Львові є набагато більше неторканих тем, ніж це здавалося до цього часу», - додала пані Губицька.

 

За словами керівника сайту «Наші гроші» Олексія Шалайського, львівський проект починається без фінансування, як і самі «Наші гроші» два роки тому, що півроку виходили без фінансування, а потім отримали грантову підтримку міжнародного фонду «Відродження».

 

«Думаємо, що цей малий проект отримає з часом підтримку, у тому числі грантову. Ми їм будемо максимально допомагати», - зауважив пан Шалайський.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY