detector.media
14.01.2013 11:01
«Золотий глобус» за кращий фільм року отримала стрічка Бена Аффлека

Асоціація іноземної преси у Голлівуді (HFPA) кращим фільмом року визнала трилер «Операція "Арго"» (Argo), а його творець Бен Аффлек отримав «Золотий глобус» як кращий режисер. Про це пише агентство «РИА Новости».

 

Екранізація однойменного роману Віктора Гюго «Знедолені» (Les Miserables) Тома Хупера перемогла, за рішенням HFPA, у жанрі мюзиклу.

 

У номінації «Краща драматична актриса» «Золотий глобус» дістався Джесіці Честейн за роль співробітниці ЦРУ у драмі Кетрін Бігелоу «Ціль номер один» (Zero Dark Thirty). За найяскравішу комедійну роль журі відзначило Дженніфер Лоуренс у драмі-комедії «Мій хлопець - псих» (Silver Linings Playbook) Девіда Расселла.

 

Кращі чоловічі ролі, за визначенням HFPA, зіграли Деніел Дей-Льюїс (роль 16-го президента США в історичній стрічці Стівена Спілберга «Лінкольн») і  Х'ю Джекман («Знедолені» Тома Хупера).

 

«Золотий глобус» за кращий зарубіжний фільм дістався творцям стрічки «Любов» Міхаеля Ханеке (Amour, Німеччина, Франція, Австрія), яка також номінована на «Оскар» як кращий фільм і кращий іноземний фільм.

 

Нагадаємо, 11 січня Асоціація кінокритиків США (Broadcast Film Critics Association) на своїй 18-й щорічній премії назвала Бена Аффлека кращим режиссером минулого року, а фільм «Операція "Арго"» (Argo) був визнаний кращим фільмом.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY