detector.media
26.12.2012 15:15
Харківська журналістка виграла суд у телеканалу «Україна»

Московський районний суд  міста Харкова прийняв рішення на користь власного кореспондента регіональних новин ТРК «Україна» Ольги Вдовенко, яка  оскаржувала своє звільнення з каналу. Про це повідомляє Незалежна медіа-профспілка, до складу якої входить журналіст.

 

Як повідомляє профспілка , тепер канал має виплатити їй 37505 гривень заробітної платні за час вимушеного прогулу і  5000 гривень компенсації  моральної шкоди. У суді Ольгу Вдовенко підтримувала Незалежна медіа-профспілка України.

 

«Україна» запровадила хибну практику переукладання строкових угод. Не будучи певними, чи продовжать їм угоди, журналісти перебувають ніби на гачку в адміністрації і не наважуються відстоювати свої права. Тим часом, багаторазове переукладання угод є порушенням закону. Згідно із законодавством, переукладання строкової  угоди один раз і більше значить, що людину прийняли на роботу постійно. Так само було з Ольгою Вдовенко. Вона не побоялася звернутися до суду і виграла цей процес. Крім того  канал, звільнивши одиноку матір, не виконав вимогу законодавства і не працевлаштував її», - зазначив адвокат НМПУ Олександр Тарасов.

 

Нагадаємо, Ольга Вдовенко вважає, що її звільнення відбулось з порушенням законодавства. На посаді власного кореспондента каналу вона працює з 2006 року за строковим трудовим договором. Як йдеться у позовній заяві, 4 травня 2011 року було переукладено строковий трудовий договір, підставами для звільнення стало закінчення саме цього договору. Відповідач запропонував роботу помічника кореспондента каналу в Києві. Ольга Вдовенко відхилила цю пропозицію через те, що вона не відповідала її кваліфікаційно-освітньому рівню, передбачала меншу заробітну плату та переїзд з Харкова у Київ. Після цього її було звільнено.

 

Як наголошує НМПУ, менеджмент каналу проігнорував вимогу профспілки про врегулювання конфлікту у досудовому порядку.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY