detector.media
24.12.2012 18:26
Томенко очолить Комітет з питань свободи слова та інформації (ОНОВЛЕНО)
Томенко очолить Комітет з питань свободи слова та інформації (ОНОВЛЕНО)

На посаду голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації фракція ВО «Батьківщина» висуне народного депутата Миколу Томенка. Такої домовленості було досягнуто на засіданні фракції 24 грудня, повідомляють джерела «Детектор медіа» у фракції.

 

Зв'язатися з паном Томенком «Телекритиці» наразі не вдалося - він не відповідає на дзвінки.

 

Комітет з питань свободи слова та інформації традиційно закріплено за опозицією. За даними джерел «Детектор медіа», в опозиції домовилися про те, що його очолить представник ВО «Батьківщина». На посаду голови комітету претендували також Андрій Шевченко, Юрій Стець і Микола Княжицький.

 

Микола Томенко очолював Комітет з питань свободи слова та інформації у Верховній Раді IV скликання з 2002 по 2005 рік. У парламенті V та VI скликання був заступником голови Верховної Ради (2007 рік, 2008-2012). 

 

Інформацію про рішення фракції  «Телекритиці»  підтвердив народний депутат Юрій Стець, попередній голова Комітету з питань свободи слова та інформації. «Пакетом було проголосовано керівництво комітетів (кандидатури на голів та заступників), у тому числі на посаду голови Комітету з питань свободи слова та інформації - кандидатуру Миколи Томенка. Із 75 присутніх 63 - за, 11 - утрималися та один - проти», - повідомив пан Стець.

 

До кандидатури Миколи Томенка сам Юрій Стець ставиться «абсолютно позитивно». «У нього достатньо досвіду в захисті прав журналістів. Я зі свого боку, незважаючи на те, в якому комітеті працюватиму, постійно надаватиму свою допомогу в усіх питаннях, пов'язаних з роботою комітету», - додав пан Стець. 

 

«Детектор медіа»

 

Фото - tomenko.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY