detector.media
24.12.2012 12:33
Розинська хоче позиватися до Вересня за перший випуск «Табу»

Телеведуча Наталія Розинська має намір подати позов на ведучого програми «Табу» Миколу Вересня та журналіста програми Мар'яну Дахно про захист честі, гідності і ділової репутації, а також про розповсюдження завідомо  неправдивої інформації та втручання в особисте життя. Про це повідомляє її прес-служба.

 

Приводом до позову  є сюжет програми «Табу» на каналі «1+1» від 19.12.2012 року.

 

Як повідомляє прес-служба, на  думку пані Розинської, інформація у цьому випуску програми складає «90% відвертої брехні та 10% цинічно перекручених фактів».

 

«На моє переконання,  я просто зобов'язана продемонструвати своїм колегам журналістам, що таке гідність та честь. Я хочу, щоб люди розуміли, що слово і закон  має силу. І коли ми, журналісти, готуємо матеріали для широкого загалу, ми повинні  оперувати  лише перевіреними даними, лише стовідсотковими фактами. І хочу нагадати, що матеріали на зразок сюжету програми Миколи Вересня повинні мати двохсторонній характер. Однобічне висвітлення події, це як найменше - не професійно!», - зазначила пані Розинська. 

 

Також, за словами Наталії Розинської, після виходу в ефір програми «Табу» погіршився стан здоров'я  її бабусі, через що навіть довелось викликати швидку. За інформацією прес-служби, такі наслідки  мало інтерв'ю, яке проводила Мар'яна Дахно. Ведуча вважає, що  це сталось через те, що журналістка «не добирала висловлювань, та мало переймалася коректністю поставлених запитань».

 

Наталія Розинська хоче отримати вибачення від творців «Табу» та по 100 000 гривень компенсації з кожного відповідача.

 

«Сподіваюсь, що таким чином, я зможу нарешті навчити людей, як мінімум перевіряти достовірність інформації, та продемонструю охочим до провокацій, що я знаю, як боротися проти брехні та наклепів не гучними висловлюваннями, а кроками, що передбачені чинним законодавством України. Вважаю, що цей сюжет мав замовний характер і не має нічого спільного з журналістикою», - додала пані Розинська.

 

«Детектор медіа» звернулась за коментарем до прес-служби «1+1» і чекає на відповідь.

 

Нагадаємо, 19 грудня однією  тем прем'єрного  випуску «Табу» було «таємне життя екс-телеведучої та новоспеченої дружини майора Мельниченка Наталі Розинської».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY