detector.media
22.12.2012 12:15
«ТойХтоПройшовКрізьВогонь» не потрапив до числа претендентів на «Оскара»
«ТойХтоПройшовКрізьВогонь» не потрапив до числа претендентів на «Оскара»
Більше шансів у «1+1», «Ні» та ще семи картин виробництва Європи та Канади
Українська стрічка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» Михайла Іллєнка не увійшла до переліку головних претендентів на здобуття «Оскара». Про це стало відомо з повідомлення  Американської академії кіномистецтв, що оголосила дев'ять художніх кінострічок, з-поміж яких будуть відібрані п'ять претендентів на «Оскар» у номінації «Наращий фільм іноземною мовою», повідомляє РІА «Новости»

У цьому переліку стрічки «1 +1» (Франція), «Любов» (Німеччина, Франція, Австрія), «Королівські справи» (Швеція), «Кон-Тікі» (Данія, Великобританія, Норвегія), «Відьма війни» (Канада), «Ні»(Чилі), «За пагорбами» (Румунія), «Безодня» (Ісландія), «Сестра» (Швейцарія). Від початку на здобуття «Оскара» у заявленій номінації претендував 71 фільм.

П'ять номінантів буде відібрано 4 - 6 січня. Повний перелік претендентів на золоту статуетку «Оскар» в усіх категоріях оголосять на спеціальній церемонії в Лос-Анджелесі 10 січня 2012 року.
 
Ювілейна 85-та церемонія нагородження преміями Академії кіномистецтв за видатні досягнення року у світі кіно відбудеться 25 лютого.
 
«ТойХтоПройшовКрізьВогонь»  відзначено на кінофестивалях в Україні, Росії і США. Картина здобула приз у номінації «Найкращий повнометражний фільм» XXI Міжнародного кінофоруму «Золотий Витязь», та диплом «За найкращу чоловічу роль другого плану» (Олексій Колесник). За підсумками XV Бердянського міжнародного кінофестивалю фільм став лауреатом у номінаціях «Найкраща чоловіча роль другого плану» (Віктор Андрієнко), «Найкраща жіноча роль» (Ольга Гришина) та «Найккраща епізодична роль» (Олександр Ігнатуша). На нью-йоркському «Кінофесті NYC» стрічка здобула «Приз глядацьких симпатій».
 
«Той, хто пройшов крізь вогонь» був представлений на двох впливових світових кіноринках - Європейському фільм маркеті (EFM) та Кіноринку в Каннах.
 
В український кінопрокат фільм вийшов 19 січня 2012 року. 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY