detector.media
19.12.2012 18:42
Нацрада взяла до відома результати перевірок ще 14 цифрових мовників
Найсуттєвіші відхилення від програмної концепції виявлено в ефірі СТБ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення взяла до відома наявність порушень, виявлених за результатами перевірок 14 телекомпаній, що мовлять у мультиплексах МХ-2, МХ-3, МХ-5. Відповідні рішення Нацрада прийняла на засіданні 19 грудня.

 

Так, підбито підсумки планових перевірок СТБ, Нового каналу, «Хокею», ТРК «Відікон» (Суми), Закарпатської, Херсонської, Львівської, Чернівецької, Тернопільської, Миколаївської ОДТРК, Новгород-Сіверської РДТРК, Запорізької незалежної ТРК ТВ-5, ТРК РАІ (Бурштин Івано-Франківської області), ТРК «Акцент» (Лисичанськ Луганської області).

 

Перевірки зафіксували здебільшого незначні відхилення від програмної концепції в межах 15-20 хвилин.

 

Найсуттєвіші порушення виявлено в ефірі СТБ. Як повідомила перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко, канал у будні збільшив обсяг іноземного продукту з 5 до 10 годин на добу, зменшив обсяг власного - з 13 до 6 годин на добу, національного продукту, інформаційно-аналітичних програм; у вихідні - навпаки - збільшив обсяг власних програм з 13 до 15 годин на добу, національного продукту, фільмопоказу.

 

Директор із розвитку мереж каналу СТБ Геннадій Кізіма пояснив, що відхилення сталися лише в п'ятницю, коли йшла перевірка: частка іноземного продукту перевищено вдвічі через те, що канал цілий день показував серіал іноземного виробництва. «Це був єдиний день на тиждень. В інші дні в нас нормальна картина. Думаю, потрібно переоформити ліцензію. Ми, чесно, зробимо висновки», - пообіцяв він.

 

За пропозицією Оксани Головатенко Нацрада взяла до відома наявність порушень, зобов'язавши СТБ протягом місяця привести діяльність у відповідність до ліцензії. Аналогічні рішення ухвалено за результатами інших перевірок.

 

Нагадаємо, на попередньому засідання Нацрада також взяла до відома результати перевірок низки цифрових мовників.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY