detector.media
18.12.2012 17:35
Переможцями «Книги року BBC-2012» стали Юрій Винничук та Леся Вороніна
Цьогоріч на конкурсі вперше нагороджували авторів дитячої літератури

Кращими книгами року за версією BBC став історичний роман Юрія Винничука «Танго смерті» і пригодницький детектив «Таємне Товариство Боягузів та Брехунів» Лесі Вороніної

 

Як зазначає ВВС, «Танго смерті» - пригодницько-містичний твір про дружбу чотирьох львів'ян (українця, поляка, єврея та німця) на тлі Голокосту, проведеного нацистами у Львові.

 

 

 «"Таємне Товариство Боягузів та Брехунів"- книга про те, як можна подолати свій страх. Про те, як можна навчитися навіть з найстрашніших і найзагрозливіших синьомордів сміятися», - сказала про свій твір Леся Вороніна.

 


 

Кожен з авторів-переможців отримав премію 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті. Видавництва, де вийшли друком книжки переможців, відтепер зможуть використовувати логотип конкурсу «Книга року ВВС» у всіх наступних виданнях цих книжок.

 

Нагадаємо, що всього у конкурсі взяло участь 28 книжок. До короткого списку у номінації «Книга року BBC-2012» увійшли твори: «Танго Смерті» Юрія Винничука, «Червоний» Андрія Кокотюхи, «Біографія випадкового чуда» Тані Малярчук, «Історія про троянди, дощ і сіль» Дзвінки Матіяш, «Телефонуй мені, говори зі мною» Ярослава Мельника.


 
До короткого списку у номінації «Дитяча книга року BBC-2012» увійшли такі книги:  «Вісім днів із життя Бурундука» Івана Андрусяка, «Таємне Товариство Боягузів та Брехунів» Лесі Вороніної, «Як знайшлися літери» Світлани Прудник, «Сторожова застава» Володимира Рутківського, «Новенька» Оксани Сайко.

 

Переможця «Книги року BBC-2012» визначало журі, до якого увійшли: професор Віра Агєєва, Києво-Могилянська академія; Ольга Герасим'юк, телеведуча та депутат українського парламенту; Ніна Кур'ята, головний редактор ВВС Україна; Світлана Пиркало, письменниця, радник ЄБРР з питань культури; Ростислав Семків, директор видавництва «Смолоскип»; Павло Солодько, журналіст інтернет-видання «Українська правда».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY