detector.media
15.12.2012 10:09
Freedom House різко розкритикувала реформу «Радіо Свобода»
Freedom House різко розкритикувала реформу «Радіо Свобода»
Після «звірячої» стратегії відвідуваність сайту російської радіостанції впала наполовину
Голова правозахисної організації Freedom House Девід Крамер піддав різкій критиці проведену восени 2012 року реформу російської редакції «Радио Свобода». Про це, за даними джерел із закритого засідання Ради керуючих з питань мовлення Broadcasting Board of Governors (BBG), повідомляє Usgbroadcasts
 
Нарада відбулася у четвер, 13 грудня. Присутній на ній глава Freedom House піддав різкій критиці дії президента «Радио Свобода» Стівена Корна (Steven Korn). Девід Крамер сказав, що Корн зробив для цієї радіостанції в Росії «стільки, скільки б не зробив навіть Путін». Також він назвав образливими коментарі Корна на адресу звільнених з російської редакції радіо журналістів.
 
Члени Ради керуючих з питань мовлення назвали «звірячою» нову програмну стратегію керівництва «Радио Свобода» і зауважили, що  після проведеної реформи відвідуваність сайту російської радіостанції впала наполовину.
 
Як повідомляла «Детектор медіа», 10 листопада сплив сплив термін дії ліцензії «Радио Свобода», яку фінансує Конгрес США. Це призвело до змін у стратегії радіостанції і звільнень в московському бюро, де роботу втратили понад 40 осіб. Деякі з них пікетували американське посольство в Москві з проханням переглянути рішення.

 

Як відзначала Gazeta.Ru, реорганізація радіо «Свобода» відбулася на тлі рішення держдепартаменту США про закриття в Росії відділення агентства США з міжнародного розвитку USAID. Найбільший іноземний спонсор російських некомерційних організацій USAID припинив свою роботу в РФ з 1 жовтня. Як зазачила голова представництва корпорації «Радіо "Вільна Європа"» Олена Глушкова, ці події жодним чином не пов'язані між собою, як і скорочення штату не викликане призначенням нового керівника радіо «Свобода» Маші Гессен. 

 

У найближчих планах радіо «Свобода» - посилення відеоконтенту, для чого розглядавля проект відкриття великої студії.

 

«Детектор медіа»
Фото - www.usgbroadcasts.com
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY