detector.media
14.12.2012 15:15
Юрій Стець просить УДАР і «Свободу» дати кандидатів до Нацради
Юрій Стець просить УДАР і «Свободу» дати кандидатів до Нацради
Про це йдеться у листі на адресу Віталія Кличка та Олега Тягнибока

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації VI скликання, народний депутат Юрій Стець надіслав головам нових парламентських фракцій Віталію Кличку (УДАР) та Олегу Тягнибоку (ВО «Свобода») листа з пропозицією надати кандидатів на посаду члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Цю інформацію Юрій Стець підтвердив «Детектор медіа» особисто.

 

За його словами, згідно з законодавством термін подачі заявок до Комітету з питань свободи слова та інформації стік 13 грудня, але оскільки відбулося оновлення парламенту і до нього увійшли ще дві нові політичні сили, то прийом заявок продовжено до 24 грудня (за рахунок часу, протягом якого кандидатури мають розглядатися в Комітеті).

 

Нагадаємо, Національна Рада з питань телебачення і радіомовлення, керуючись вимогами частин 1 та 2 статті 8 Закону України «Про Національну Раду України з питань телебачення і радіомовлення», 14 листопада 2012 року прийняла рішення № 2099 про звільнення Оксани Калетник з посади члена Національної ради з 21 листопада 2012 року за її власним бажанням.

 

У зв'язку з цим Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації у відповідності до пункту 20 частини першої статті 85 Конституції України, статті 210 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» та статті 5 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» оголосив про відбір кандидатур на заміщення вакантної посади члена Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення.

 

Суб'єктами права подання кандидатур на посаду члена Національної ради є депутатські фракції у Верховній Раді України та всеукраїнські об'єднання громадян у галузі діяльності засобів масової інформації.

 

Вимоги щодо кандидатур викладені у статті 7 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення».

 

Пропозиції подаються до 24 грудня 2012 року за адресою: м. Київ, вул. Грушевського, 5 Верховна Рада України, Комітет з питань свободи слова та інформації.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY