detector.media
13.12.2012 16:55
У конкурсі Держкомтелерадіо переміг дитячий журнал «Диво-Деревце»

У конкурсі Державного комітету телебачення і радіомовлення на краще видання для дітей та юнацтва переміг журнал «Диво-Деревце». Про це повідомляє прес-служба комітету.

 

Головний редактор видання - Соломія Слобожанська, засновник та видавець - ТОВ «Соломія Медія Плюс». Журнал виходить щомісячно накладом 10 тисяч примірників і розрахований на дітей віком 5-8 років. У ньому друкуються матеріали  про здобутки культури, художнє слово, традиції українського народу. Головні герої журналу Богданчик і Софійка мандрують разом з читачами.

 

Окрім цього юридичний журнал для школярів «Абетка права» (головний редактор - Лариса Денисенко, видавець - редакція журналу «Право України») визнано кращим друкованим виданням для юнацтва. Часопис виходить щоквартально тиражем 300 примірників, у ньому друкуються поради юристів та психологів, інтерв'ю з популярними особистостями тощо.

 

Спеціальний дипломом конкурсу отримав тижневик для дітей молодшого віку (головний редактор - Людмила Суворова) «Казковий вечір». Видання друкує розвиваючі завдання, повчальні казки, творчі доробки юних читачів.

 

Як зазначив перший заступник Голови Держкомтелерадіо України Анатолій Мураховський, періодика для дітей і юнацтва належить до тієї категорії видань, яким нелегко конкурувати в сучасному інформаційному просторі.  Саме тому, на його думку, завдання подібних видань - виховувати, збагачувати молоде покоління знаннями.

 

Загалом у 2012 році участь у конкурсі взяло 16 видань, серед яких як розважальні, так і пізнавально-навчальні газети та журнали для дитячої та підліткової читацької аудиторії.

 

Нагадаємо, щорічний Всеукраїнський конкурс на краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва засновано Державним комітетом телебачення і радіомовлення України у 2007 році з метою сприяння розвитку дитячої періодики, удосконалення традицій випуску періодичних друкованих видань для дітей та юнацтва, підвищення ролі друкованих ЗМІ у вихованні підростаючого покоління тощо.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY