detector.media
07.12.2012 13:20
Forbes назвав 10 найгучніших провалів у російському кіно

Російський журнал Forbes склав антирейтинг російських фільмів, які зазнали провалу у прокаті, починаючи з 1994 року.  Десять стрічок, що були створені знаменитими режисерами, зібрали у кінотеатрах кошти, що, як мінімум, удвічі менші, ніж витрати на виробництво.

 

Починаючи з 1994 року і по 18 січня 2012-го в прокат вийшли 1100 російських фільмів, сукупний бюджет яких, за інформацією  Forbes, склав $ 785 млн, а сукупні збори у всіх країнах прокату - $ 166 млн. За словами редактора відділу статистики журналу «Кінобізнес сьогодні» Сергія Лаврова, який прокоментував для видання ці дані, із суми зборів половину забирають кінотеатри, а третину від того, що лишилося, - дистриб'ютори. Таким чином, виходить, що з колосальної суми, витраченої на зйомки фільмів за 18 років, продюсери повернули собі лише $ 55 млн .



У десятку найгучніших комерційних провалів увійшли три фільми Микити Міхалкова - обидві частини «Утомленных солнцем - 2» і «Сибирский цирюльник», а також картини іменитих російських метрів: «Фауст» Олександра Сокурова, «Белый тигр» Карена Шахназарова, «Царь» Павла Лунгіна, «Край» Олексія Учителя, «Мастер и Маргарита» Юрія Кари, «Обитаемый остров» Федора Бондарчука і «Поп» Володимира Хотиненка.

 



TOP-10 найгучніших провалів у російському кіно:



1. «Утомленные солнцем-2: Цитадель», реж. Микита Міхалков.
2. «Мастер и Маргарита», реж. Юрій Кара.
3. «Фауст», реж. Олександр Сокуров.
4. «Поп», реж. Володимир Хотиненко.
5. «Белый тигр», реж. Карен Шахназаров.
6. «Утомленные сонцем-2: Предстояние», реж. Микита Міхалков.
7. «Сибирский цирюльник», реж. Микита Міхалков.
8. «Обитаемый остров: Схватка», реж. Федір Бондарчук.
9. «Царь», реж. Павло Лунгін.
10. «Край», реж. Олексій Учитель.

 

 


 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY