detector.media
04.12.2012 14:32
Канал «Україна» покаже документальний фільм «1941» про правду Другої світової війни (ДОПОВНЕНО)

Взимку 2013 року в ефірі телеканалу «Україна» відбудеться прем'єра документального проекту студії «Телекон» - 5-серійного фільму «1941». У стрічці розкриваються невідомі факти Другої світової війни, повідомляє прес-служба каналу.

 

Фільм, який, за інформацією каналу, дозволять українцям по-іншому поглянути на військове протистояння СРСР і Німеччини, зняв відомий режисер-документаліст Ігор Кобрин.

 

Фільм «1941» побудований на унікальних архівних документах з використанням кадрів кінохроніки 30-40-х років XX століття. Автори проекту висунуть гіпотезу розвитку політичних подій довоєнних років, підтверджену документальними джерелами, проаналізують хід бойових дій у перші дні війни на території Радянського Союзу, а також пов'язані з ними рішення та дії вищого керівництва країни. Крім того, у фільмі будуть наведені докази недостовірності багатьох усталених думок, що знайомі кожному жителю України зі шкільної програми.

 

«Щорічно, 22 червня, ми відзначаємо чергову річницю найтрагічнішої події в історії колишнього Радянського Союзу. Трагічної не тільки тому, що це було початком війни, яка забрала мільйони людських життів, але й тому, що ні загиблі, ні ті, що вижили, ні ми - їхні діти й онуки - так і не дізналися правди, - сказав автор і режисер фільму Ігор Кобрин, автор і режисер фільму «1941». - Правди про причини та наслідки тієї страшної катастрофи, яку тільки проявила війна, але яка, насправді почалася набагато раніше...»

 

Після демонстрації першого, а потім заключного епізодів фільму, глядачі також побачать дві частини пост-шоу «1941. Заборонена правда», коли в студії відбудеться обговорення фільму та його можливого впливу на життя українців. Гостями студії ток-шоу стануть історики, політологи і політики.

 

«Прем'єра проекту "1941" - це ще один крок, який підкреслює інтерес каналу до якісної документалістики. У фільмі "1941" з сучасних позицій показані передвоєнні події та названі причини війни, і канал надасть глядачам можливість самим аналізувати представлені факти, обговорювати їх і робити висновки», - сказав Григорій Тичина, головний виконавчий продюсер каналу «Україна».

 

Один з учасників пост-шоу, яке днями записувалося на каналі, Юрій Макаров, на своїй сторінці у Facebook критично відгукнувся про обставини запису. Учасниками пост-шоу були Руслан Забілий з «Тюрми на Лонцького», Сергій Рахманін із «Дзеркала тижня», Андрій Іллєнко з нової Верховної Ради, сам Ігор Кобрин, Юрій Макаров, колишній нардеп Сергій Гмиря (КПУ), автор викривальної книги проти Віктора Суворова і «ще кілька комуністів, інституційованих і не зовсім».

 

«"Червоні" мали приблизно 80% часу. Обговорювали так, ніби не було останніх 20 років. Не врятував ані телеміст із самим В.Б.Різуном з Брістоля, ані кадри хроніки з тієї-таки тюрми на Лонцького. Нас із Рахманіним так і не запитали», - описав дискусію в студії пан Макаров.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY