detector.media
21.11.2012 20:54
В УНІАН відбулися кадрові зміни
В УНІАН відбулися кадрові зміни
Виконувачем обов’язків головного редактора сайту УНІАН призначено Мар’яну Олійник

Адміністрація інформаційної агенції УНІАН, розглянувши конфліктну ситуацію, що склалася в департаменті інтернет-проектів - редакції сайту УНІАН, прийняла низку кадрових рішень. Про це йдеться в повідомленні агенції.

 

За фактом перевищення керівником департаменту інтернет-проектів, головним редактором сайту УНІАН Миколою Кондратенком службових повноважень у частині погроз накладення стягнень, не передбачених трудовим законодавством України, вирішено провести внутрішнє службове розслідування.

 

На час проведення внутрішнього службового розслідування Миколу Кондратенка перемістять в інший структурний підрозділ УНІАН. Шеф-редактору УНІАН Михайлові Ганницькому доручено визначити для пана Кондратенка нові посадові обов'язки.

 

Замість пана Кондратенка виконувачем обов'язків головного редактора сайту УНІАН призначено Мар'яну Олійник, яка раніше працювала у газеті «День», журналах «Главред» і «Український тиждень», в інтернет-виданні «Главред».

 

Нагадаємо, 26 жовтня п'ятеро редакторів сайту УНІАН заявили про цензуру з боку генерального директора Вадима Осадчого. Приводом до цього стало те, що гендиректор на підставі службової записки керівника інтернет-проектів Миколи Кондратенка оштрафував двох редакторів сайту на 200 гривень кожну за оприлюнення на сайті новини під заголовком «На Банковій - пікет: Януковичу принесли черевик з ялинкою». Штрафам, за словами співробітників, передувало розпорядження зняти новину із сайту.

 

Генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий, коментуючи ситуацію, сказав, що деякі співробітники компанії сприйняли спробу зробити інформаційні продукти УНІАН нейтральними і позаконтекстними як цензуру або практику утисків свободи слова, не усвідомлюючи різницю між об'єктивністю і суб'єктивністю.

 

27 жовтня із заявою на захист редакторів сайту УНІАН виступила Незалежна медіа-профспілка, 29 жовтня - журналістський рух «Стоп цензурі!».

 

31 жовтня шестеро редакторів сайту УНІАН оприлюднили відкритий лист до Вадима Осадчого, у якому навели факти цензури з боку керівництва, зокрема Миколи Кондратенка. За словами співробітників УНІАН, керівництво заборонило висвітлювати діяльність президента Віктора Януковича в негативному ключі, а також на період виборів зобов'язало відстежувати активність лідера комуністів Петра Симоненка й одного з кандидатів-мажоритарників у 218-му виборчому окрузі.

 

6 листопада в Національній спілці журналістів України відбувся круглий стіл довкола ситуації в УНІАН. Медійні та журналістські організації вирішили захищати від тиску та звільнень редакторів сайту УНІАН, які відкрито заявили про цензуру, і водночас вимагати звільнення цензорів і покарання за цензуру.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY