detector.media
20.11.2012 19:11
Парламентський комітет оголосить конкурс на вакантне місце члена Нацради після 22 листопада
До 22 листопада Оксана Калетник ще офіційно працює

Парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації оголосить конкурс на вакантну посаду члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення після 22 листопада, коли буде звільнена за власним бажанням Оксана Калетник (екс-Єлманова). Про це «Детектор медіа» повідомив голова комітету Юрій Стець.

 

14 листопада Нацрада своїм рішенням задовольнила заяву Оксани Калетник про звільнення з посади члена Нацради. За словами Юрія Стеця, Оксана Калетник до 21 листопада перебуває у відпустці, після якої, 22 листопада, звільняється.

 

Верховна Рада не прийматиме окремої постанови про припинення повноважень члена Нацради. Оскільки згідно із законом про Нацраду повноваження її члена можуть бути достроково припинені у разі подання заяви про звільнення з посади за власним бажанням (п. 1 ч. 1 ст. 8 закону). У цьому випадку рішення про дострокове припинення повноважень члена Нацради приймає сама Нацрада, що вона і зробила 14 листопада, наголосив пан Стець.

 

Протягом трьох днів з дня припинення повноважень члена Нацради, призначеного Верховною Радою, профільний комітет оприлюднює через ЗМІ та направляє депутатським фракціям і групам у Верховній Раді оголошення про відбір кандидатур на цю посаду.

 

Пропозиції щодо кандидатур приймаються комітетом протягом 21 дня з дня оприлюднення оголошення. Суб'єктами права подання кандидатур на посаду члена Нацради є депутатські фракції та/або всеукраїнські об'єднання громадян у галузі діяльності засобів масової інформації.

 

Протягом 14 днів після закінчення терміну прийняття пропозицій щодо кандидатур на посаду члена (членів) Національної ради комітет попередньо обговорює запропоновані кандидатури і вносить на розгляд Верховної Ради відповідне подання по кожній кандидатурі з висновками і рекомендаціями.

 

Голосування у Верховній Раді відбувається по кожній кандидатурі в послідовності, визначеній попереднім рейтинговим голосуванням. Призначеною на посаду члена Національної ради вважається особа, за яку проголосувала більшість від конституційного складу Верховної Ради України, тобто щонайменше 226 голосів.

 

У разі якщо кілька кандидатур при попередньому рейтинговому голосуванні набрали однакову кількість голосів, то черговість голосування щодо призначення кожного з них визначається додатковим рейтинговим голосуванням стосовно цих кандидатур, яке проводиться безпосередньо перед голосуванням щодо призначення їх на посаду членів Національної ради.

 

У разі якщо за результатами голосування необхідної кількості членів Нацради не призначено, проводиться допризначення з повторенням усієї процедури призначення, починаючи з оголошення комітетом про відбір кандидатур.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY