detector.media
16.11.2012 18:48
Податкова міліція вилучила документи і викликала керівництво «Кінотуру» на допит
В кінокомпанії і досі не знають причин сьогоднішнього обшуку

Сьогодні, 16 листопада, представники податкової міліції провели обшук у приміщенні компанії «Кінотур» та вилучили документи в бухгалтерії, юридичному відділі і у директора. Про це йдеться у повідомленні компанії.

 

Співробітники податкової міліції в масках і з автоматами розпочали блокувати роботу компанії 16 листопада  з близько 10:30 до 16:45. Як вже повідомляла «Детектор медіа»,  за словами співробітників компанії, податківці не пред'явили ордер на обшук.

 

Зараз директор компанії «Кінотур» Андрій Сергієнко, фінансовий директор Раїса Вишневська і юрист Дар'я Куринська викликані на допит в прокуратуру. Нагадаємо,  фінансовому директору стало зле під час відвідин податкової, через що була викликана швидка.

 

Як повідомляє прес-служба компанії, керівництво «Кінотуру» намагається з'ясувати причину обшуку і готує скаргу в Генеральну прокуратуру і в Податкову службу на дії податківців.

 

«Через дії правоохоронних органів була частково блокована робота підприємства, яке займається постпродакшн кінофільмів. Зриваються терміни виробництва 8 фільмів, серед яких художня картина «Параджанов» - копродукція 4 країн: України, Франції, Грузії та Вірменії. Тут же знаходяться творці фільму - французький режисер, володар Золотої пальмової гілки Канського кінофестивалю Серж Аведікян та продюсер, режисер Олена Фетісова, - йдеться у повідомленні компанії. - Через дії силовиків було перервано засідання Правління Асоціації з управління аудіовізуальними правами «АРМА-Україна», яке проходило в цій же будівлі. На ньому було присутнє керівництво Міжнародної Асоціації AGICOA (Швейцарія). Засновниками цієї організації є Американська кіноассоціація (МРАА), що об'єднує 6 головних американських кінокомпаній і Міжнародна федерація асоціацій продюсерів FIAPF».

 

Про блокування податківцями компанія вже повідомила Міністерство культури України, Державне агентство України з питань кіно, Асоціацію продюсерів України, Українську Кіно-Асоціацію, Національну спілку кінематографістів України і Міжнародну асоціацію AGICOA (Швейцарія).

 

Голова Державного агентства України з питань кіно Катерина Копилова, як вже писала «Детектор медіа», зараз перебуває у приміщенні компанії, де переглядає чорновий матеріал фільму «Параджанов».

 

«Детектор медіа» намагається зв'язатись з Державною податковою службою. Однак наразі прес-секретар ДПС не відповідають дзвінки. Також «Детектор медіа» звернулась до прес-служби київської прокуратури і чекає на відповідь.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY