detector.media
16.11.2012 13:25
Мелітопольську міліцію покарали за безпідставний тиск на місцеву друкарню
Керівника і двох заступників міського відділу УМВС притягнули до дисциплінарної відповідальності

Керівництво Мелітопольського міського відділу УМВС України в Запорізькій області притягнуто до суворої дисциплінарної відповідальності після службової перевірки щодо конфліктної ситуації довкола друкарні «Мелітопольські відомості».

 

Матеріали за результатами перевірки направлено для подальшого розгляду до прокуратури Запорізької області. Про це йдеться у повідомленні комітету з оперативного реагування на конфлікти за участю представників ЗМІ, який створено в рамках програми «Відкрита розмова».

 

Нагадаємо, що 25 жовтня правоохоронці безпідставно затримали машину з тиражем двох кримських газет. Потім спробували затримати водія і гендиректора видавництва Михайла Кумка (видавництву окрім друкарні також належать кілька незалежних газет у Мелітополі, найвідоміша з яких - «Мелитопольские ведомости»).

 

30 жовтня Михайло Кумок звернувся до комітету оперативного реагування з проханням сприяти у розслідуванні справи щодо дій мелітопольських правоохоронців. 1-го листопада його звернення підтримала Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП). Вже 6-го листопада на прохання комітету було проведено службову перевірку правомірності дій працівників міліції. 

 

«Опрацювання останніх сигналів за участю представників ЗМІ виявило, що здебільшого про такі інциденти правоохоронці дізнаються не від самих заявників, а від Міжвідомчої робочої групи або зі звітів міжнародних організацій. Тому я пропоную представникам медіа в разі виникнення конфліктів одразу фіксувати правопорушення відповідною заявою до міліції. Це найкоротший шлях до оперативного та своєчасного розслідування», - зазначила Дарія Чепак, керівник Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY