detector.media
15.11.2012 09:44
Оксана Калетник (Єлманова) вийшла зі складу Нацради
Оксана Калетник (Єлманова) вийшла зі складу Нацради
Її обрано на останніх виборах до Верховної Ради

Оксана Калетник вийшла зі складу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Відповідну заяву пані Калетник Нацрада задовольнила на засіданні 14 листопада, повідомляє прес-служба регулятора. Але Верховна Рада ще не прийняла постанову про припинення повноважень Оксани Калетник як члена Нацради.

 

Оксана Калетник була обрана народним депутатом у мажоритарному одномандатному виборчому окрузі № 16 у Вінницькій області. За інформацією «Української правди» пані Калетник претендує на посаду заступника голови Верховної Ради від Комуністичної партії.

 

Оксана Калетник (тоді Єлманова) була обрана на посаду члена Нацради Верховною Радою у червні 2010 року за квотою Компартії. При розгляді її кандидатури в Комітеті з питань свободи слова та інформації виник скандал з приводу неавтентичності її диплома юриста та відсутності достатнього досвіду роботи у сфері телебачення і радіомовлення.

 

Таким чином, на це момент Національна рада складається з 6 членів, 3 з яких обрано за квотою Верховної ради - Ірина Опілат, Євген Баранов та Микола Фартушний, а 3 - за квотою президента - Володимир Манжосов, Оксана Головатенко та Лариса Мудрак. Відтак Національна рада має 2 вакантних місця - за квотою президента та за квотою парламенту.



Відповідно до ст. 5 Закону України "Про Національну Раду України з питань телебачення і радіомовлення" Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації протягом 3 днів (не пізніше 17 литопада 2012 року) має оприлюднити у ЗМІ  та направити депутатським фракціям і групам у Верховній Раді України оголошення про відбір кандидатур на посаду члена (членів) Національної ради.



Пропозиції щодо кандидатур приймаються зазначеним комітетом протягом 21 дня з дня оприлюднення оголошення. Суб'єктами права подання кандидатур на посаду члена Національної ради є депутатські фракції у Верховній Раді України та/або всеукраїнські об'єднання громадян у галузі діяльності засобів масової інформації.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY