detector.media
14.11.2012 17:40
З Білорусі виїхав журналіст, якого влада звинувачує в екстремізмі
Головний редактор білоруського інтелектуально-просвітницького журналу «Arche» Валєрій Булгаков виїхав з країни після низки сюжетів на білоруському телебаченні, в яких його звинуватили в кримінальних злочинах, повідомляє Тиждень.ua.

Редактора «Arche» Валєрія Булгакова затримали 14 вересня в Гродно під час презентації книги «Радянізація Західної Білорусі». Щодо журналіста було складено адмінпротокол за незаконну підприємницьку діяльність. Приводом для звинувачення став факт продажу під час презентації 25 книжок.

 

«Це звичайна справа для наших спецслужб. До висвітлення справи підключили білоруську телевізійну пропаганду. Позаминулого тижня на білоруському телебаченні показали два репортажі, які неодноразово повторювалися. Один з них називався: «Як книжкова справа переросла в кримінальну». Але основна причина від'їзду - розуміння, що в Білорусі ти зараз повністю знаходишся під «кавпаком» спецслужб. Вони прослуховують телефони, проводять іншу оперативну діяльність», - зазначив Валєрій Булгаков.

 

Журналісти «Arche» також повідомии, що після цього інциденту між головним редактором Валерієм Булгаковим і місцевими податківцями, почали розгортатися події, які загрожують існуванню видання.

 

«Найсмішніше, що «Arche»вже звинувачували в екстремізмі. І в 2008-2009 роках була справа, ініційована Брестським КДБ. Не думаю, що якийсь екстремізм знайдуть: у нас звичайна гуманітарна продукція», - зазначив В. Булгаков.

 

Редактор журналу пов'язав події навколо журналу з парламентськими виборами в Білорусі, які відбулися 23 вересня, і прагненням влади залякати активістів опозиції Гродно.

 

Світлана Мажуріна для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY