detector.media
12.11.2012 13:12
Журналіст Юрій Данилов загинув у Палаці спорту після хокею (ОНОВЛЕНО)
Журналіст Юрій Данилов загинув у Палаці спорту після хокею (ОНОВЛЕНО)
Обставини загибелі українського журналіста наразі з'ясовує прокуратура

11 листопада у Палаці спорту після хокейного матчу Україна-Польща загинув спортивний журналіст Юрій Данилов. Про це повідомляє у Facebook його колега Іван Вербицький.

 

За його словами, Юрій Данилов провалився у яму глибиною 7 метрів, яку співробітники Палацу спорту розсунули коло льодової арени.

 

Начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС Києва Ігор Михалко у коментарі «Детектор медіа»  підтвердив інформацію про загибель Юрія Данилова. І зазначив, що «криміналу у цій пригоді немає», тому розслідуванням обставин загибелі займається прокуратура. У прес-службі київської прокуратури пообіцяли надати інформацію щодо справи згодом.

 

Однак Іван Вербицький вважає, що винними у цій трагедії є працівники Палацу спорту. «Вони наспіх валили трибуну і встановлювали сцену. Бики-працівники підганяли нас, мовляв, ідіть на (...) зі своїми матеріалами, нам треба форсувати. Буквально перед льодом вони розсунули яму, метрів 7 униз. Ми назвали її «крематорієм». А потім пішли разом з Данею через тонель, в який зазвичай виходять хокеїсти, до роздягалень. Даня відразу повертався назад, а (...) тим часом розсунули «трап». Звісно, що Юра цього не чекав і вступив у безодню в 10 м вниз», - пише він.

 

Також Іван Вербицький побоюється, що тепер провину  за цей нещасний випадок покладатимуть на самого загиблого: «Нам розкажуть, що він був випивший, що ми самі винні». Окрім цього пан Вербицький стверджує, що йому погрожували, і підозрює у цьому осіб близьких до керівництва Палацу спорту. У коментарі «Детектор медіа» він зазначив, що подав заяву до міліції одразу після трагедії і сказав? що не залишатиме цю справу.

 

Юрій Данилов займався хокейною журналістикою, багато років писав для українських ЗМІ, зокрема співробітничав з газетами «Команда», «2000», «Киевские ведомости».

 

Керівництво та колектив Палацу спорту висловили «щирі співчуття рідним та близьким журналіста». Про це на своєму сайті повідомляє прес-служба столичного спортивного закладу.

 

«Журналіст потрапив до технічної зони Палацу спорту, зони, де мали перебувати лише працівники підприємства», - йдеться у повідомленні прес-служби.

 

Адміністрація Палацу обіцяє виступити з офіційною заявою після завершення слідства.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY