detector.media
12.11.2012 11:02
В Росії до «чорного переліку» сайтів занесли енциклопедію «Луркоморье»
В Росії до «чорного переліку» сайтів занесли енциклопедію «Луркоморье»
Популярна інтернет-енциклопедія «Луркоморье» (Lurkmore) потрапила до російського Єдиного реєстру заборонених сайтів

Одна з IP-адрес «Луркоморье» виявилася заблокованою в ніч на 12 листопада, повідомляє ВВС Russian. Через кілька годин після цього сайт перемістився на нову адресу, проте вранці в понеділок користувачі ресурсу почали скаржитись на недоступність і зміненого IP.

 

У прес-службі веб-сайту «Луркоморье» повідомили, що сторінка була блокована за ініціативою Федеральної служби Росії з контролю за обігом наркотиків (ФСКН).

 

Адміністрація енциклопедії пообіцяла продовжити роботу, незважаючи ні на що. «Ми працюємо. Спасибі за оперативну реакцію, дорогі читачі і письменники. Скоро все буде знову в нормі. DON'T PANIC, як говориться», - зазначено на сторінці ресурсу в Twitter.

 

«Швидше за все, мова йде про блокування декількох сторінок, не всього сайту. Ми працюємо в цьому напрямку», - повідомив Російській службі Бі-бі-сі глава прес-служби ФСКН Микола Карташов.

 

На блокування інтернет-енциклопедії «Луркоморье» вже відгукнулась російська опозиція. «Це звичайно найнебезпечніший сайт в рунеті, о так», - саркастично висловився на своїй сторінці в Twitter Олексій Навальний.

 

Закон про позасудове закриття сайтів, які містять дитячу порнографію, відомості про способи виготовлення або місцях продажу наркотиків або ж інформацію, підштовхує до самогубства, набув чинності в Росії 1 листопада.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY