detector.media
11.11.2012 10:14
Прокуратура не порушуватиме справу щодо перешкоджання жуналістам 5-го каналу
Через відсутність складу злочину в діях помічника-консультанта депутата

Прокуратура Коростишівського району не порушуватиме кримінальну справу щодо інциденту зі знімальною групою 5-го каналу під час агітаційного концерту кандидата в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 66 Віталія Журавського. Про це зазначено у постанові прокуратури.

 

Нагадаємо, йдеться про захід, що відбувся 17 жовтня у міському будинку культури  Коростишева Житомирської області. Концерт знімався Житомирською обласною телерадіокомпанію. Журналісти  5-го каналу прийшли на захід, що анонсувався як відкритий, аби скористатися нагодою поставити запитання Віталію Журавському. Однак четверо невідомих чинили їм перепони: зачиняли двері, затуляли камеру та відтягували оператора. Також працівниця будинку культури зачинила на ключ усі двері, що вели до зали і виганяла журналістів, обіцяючи їх побити. Після цього знімальна група викликала міліцію.

 

Як вказано у повідомленні прокуратури для журналістки 5-го каналу Оксани Трокоз, відсутності складу злочину у діях осіб, що спілкувалися зі знімальною групою, немає. 

 

«Повідомляю, що 30 жовтня 2012 року слідчим прокуратури коростишівського району за результатами проведеної перевірки винесена постанова про віднову в порушенні кримінальної справи відносчно помічника-консультанта народного депутата України Козака А. С. за відсутністю в його діях злочину, передбаченого статтею 171 Кримінального кодесу України», - зазначив виконуючий обов`язки прокурора Коростишівського району Д. Дубцов.

 

Правоохоронці стверджують, що ніхто із присуніх у будинку культури не знав, що знімальна група є журналістами 5-го каналу. Сама ж Оксана Трокоз підкреслює: «Ми представлялися, і це зафіксовано на відео».

 

За її словами, вона не має планів оскаржувати постанову прокуратури, позаяк це потребує чимало часу.

 

Раніше народний депутат Оксана Білозір направила генеральному прокурору Вікторі Пшонці депутатське звернення з приводу протиправних дій відносно журналістів 5-го каналу та перешкоджання здійсненню ними своєї професійної діяльності.

 

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY