detector.media
09.11.2012 14:30
Mindshare прогнозує зростання рекламного ринку України на 10%
Зокрема, ринок телевізійної реклами приросте на 15%

Медійне агентство Mindshare прогнозує зростання рекламного ринку України у 2013 році на 10%. Про це повідомив директор з бізнес-планування Mindshare Сергій Піскун 9 листопада під час конференції This Year, Next Year, організованої рекламно-комунікаційною групою Group M, до якої входить Mindshare.

 

Обсяг рекламного ринку у 2013 році має скласти 10,8 млрд гривень, прогнозує Mindshare.

 

Ринок телевізійної реклами, за прогнозом Mindshare, зросте наступного року на 15%. Найбільше зростання очікується від ринку інтернету - на 37%.

 

«Ми не бачимо можливостей для зростання преси та зовнішньої реклами наступного року, у якому не буде політики, - сказав Сергій Піскун, - Структурні зміни будуть такі: трохи підтягнеться частка ТБ, знову впаде преса, зовнішня реклама вийде на той рівень, де вона була без політики, частка інтернету (в структурі рекламного ринку. - ТК) виросте з 8% до 11%».

 

Прогнозів Mindshare щодо ринку друкованих ЗМІ не поділяє Наталія Бойко, директор з маркетингу «Українського медіахолдингу» (УМХ). На її думку, у 2013 році ринок преси має зрости на 6%. Пані Бойко переконана, що зараз на ринок увійшли нові сильні бренди (Forbes, Esquire, Vogue), тоді як слабкі навпаки вийшли з нього («Газета по-киевски», «Блик», «Статус»).

 

Нагадаємо, за прогнозами директора сейлз-хаусу StarLight Sales Андрія Партики, у 2013 році телевізійний рекламний ринок, зросте на 25%. Директор телегрупи StarLightMedia Володимир Бородянський прогнозує зростання телерекламного ринку на найближчі п'ять років у середньому 20-21% на рік. У 2012 році ринок телевізійної реклами, за словами пана Партики, виріс на 10% і досяг 3,5 млрд гривень, без урахування податків.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY