detector.media
08.11.2012 16:37
Польща почала вимикати аналогове телебачення
Завершать у липні 2013 року

7 листопада в Польщі почали відключати аналоговий телевізійний сигнал, повідомляє Media2.pl.

 

О 4:15 його було вимкнено в Любуському воєводстві на заході країни. Це перший регіон, де ефірне телебачення доступне тільки в цифровому форматі. «Ми справді дуже добре підготовлені технічно», - запевнила Магдалена Гай, президент Управління електронної комунікації.

 

Відключення аналога в Любуському воєводстві 7 листопада торкнулося й низки міст у сусідніх Нижньосілезькому, Великопольському і Західнопоморському воєводствах.

 

На другому етапі, 28 листопада, аналогове телебачення вимкнуть у Поморському воєводстві на півночі країни (центр - Гданськ) і Великопольському на заході (центр - Познань). Відключення зачепить низку міст сусідніх Куявсько-Поморського і Вармінсько-Мазурського воєводств.

 

Наступний етап цифровізації почнеться в березні 2013 року. Завершити перехід на цифру Польща має в липні 2013 року.

 

За кілька тижнів до вимкнення в Польщі була проведена інформаційна кампанія з приводу переходу на цифру.

 

За даними Міністерства адміністрації та цифровізації, в серпні про процес переходу на цифрове мовлення знали майже 90% населення, про те, що для отримання цифрового сигналу необхідні спеціальні пристрої, - майже 80%. Майже половина респондентів вказали, що про цифровізацію вже все знає і не потребує додаткової інформації.

 

Наземне цифрове телебачення в серпні охоплювало майже 26% домогосподарств. Для порівняння, супутникові платформи - 40,7%, кабель - 31,2%.

 

Людей, які змогли правильно визначити строк відключення аналогового сигналу, - близько 10%. Технічно підготовлених до переходу на цифру було близько 20%.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY