detector.media
03.11.2012 13:38
Сербських журналістів залякують коктейлями Молотова
Генеральний секретар SEEMO Олівер Вуйович прем'єр-міністра та міністра внутрішніх справ розслідувати напади на журналістів

Сербські журналісти перебувають у епіцентрі ескалації насильства, повідомляє з посиланням на інформацію Медіа-організації Південної та Східної Європи (SEEMO) сайт віденського Міжнародного інституту преси (IPI). Протягом менш як двох тижнів було вчинено три напади на репортерів та на їхні родини із застосуванням вибухових пристроїв.

 

У Белграді невідомий жбурнув коктейль Молотова у будинок директора бєлградської щоденної газети Informer Дамира Драгича (Damir Dragic). Внаслідок інциденту спалахнуло авто, жертв немає.

 

Через тиждень у цьому ж місті коктейль Молотова кинули на терасу будинку ведучої телеканалу TV Kopernikus Більяни Вуйович (Biljana Vujovic). У цей час вона перебувала вдома і загасила пожежу.

 

Третій подібний випадок стався у місті Враньє. Вибуховий пристрій було встановлено поблизу будинку журналістки телеканалу TV B92 Тані Янкович (Tanja Jankovic). Він не вибухнув.

 

Причини цих трьох атак лишаються нез'ясованими.

 

Генеральний секретар SEEMO Олівер Вуйович (Oliver Vujovic) закликав прем'єр-міністра та міністра внутрішніх справ Сербії розслідувати ці та інші напади на журналістів, що викликають тривогу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY