detector.media
01.11.2012 11:36
«Україна, гудбай» сьогодні виходить у прокат
«Україна, гудбай» сьогодні виходить у прокат
У Києві відбудуться зустрічі з творчими групами фільмів

Сьогодні, 1 листопада, в прокат виходить альманах короткометражних фільмів «Україна, гудбай». Глядачі перших кінопоказів фільму в Києві зможуть особисто поспілкуватися з авторами збірки. Творчі зустрічі відбудуться в кінотеатрі «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26), повідомляє прес-служба кінокомпанії «Артхаус трафік».

 

1 листопада (четвер), 19:10 - зустріч із творчою групою фільму «Пиріг» (реж. Юрій Ковальов);

2 листопада (п'ятниця), 19:10 - зустріч із творчою групою фільмів «Як козаки у космос полетіли» і «Побачення» (реж. Євген Матвієнко);

3 листопада (субота), 19:10 - зустріч із творчою групою фільму «Ядерні відходи» (реж. Мирослав Слабошпицький);

4 листопада (неділя), 19:10 - зустріч із творчою групою фільму «Ангел смерті» (реж. Володимир Тихий).

 

Фільми демонструватимуться в прокаті з англійськими субтитрами. «Україна, гудбай» буде показана в Києві, Дніпропетровську, Харкові, Одесі, Львові, Запоріжжі, Чернівцях, Севастополі та інших містах.

 

Гала-прем'єра «Україна, гудбай» пройшла в межах кінофестивалю «Молодість». Презентації фільму за участі членів творчих груп також відбулися в Одесі й Чернівцях.

 

Проект «Україна, гудбай» - це творча лабораторія, створена для пошуків шляхів розвитку українського кіно. В межах проекту було відзнято 25 короткометражних робіт загальною тривалістю 6 годин.

 

У прокатну версію «Україна, гудбай» увійшли фільми «Побачення» і «Як козаки в космос полетіли» Євгена Матвієнка, «Борода» Дмитра Сухолиткого-Собчука (фільм було показано в секції Short Film Corner Каннського МКФ і на фестивалі цифрового кіно Kinofest у Нью-Йорку), «Пиріг» Юрія Ковальова, «Ангел смерті» Володимира Тихого і «Ядерні відходи» Мирослава Слабошпицького (нагорода «Срібний леопард» МКФ у Локарно, гран-прі за найкращий короткометражний фільм фестивалю «Кіношок» у Росії).

 

З фільмів, що не увійшли до прокатної версії альманаху, з часом буде сформовано ще один короткометражний цикл, який вийде в прокат навесні 2013 року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY