detector.media
26.10.2012 10:45
Медіаексперти пояснять правоохоронцям, як ефективно взаємодіяти зі ЗМІ
Проведуть низку тренінгів по всій Україні

В Україні відбудеться низка тренінгів для правоохоронців у рамках проекту «Сприяння вдосконаленню практики взаємодії між правоохоронними органами України та працівниками ЗМІ». Про це повідомив співробітник проектів з питань демократизації в офісі Координатора проектів ОБСЄ в Україні Андрій Дзюбенко на засіданні міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

 

Тренінги заплановано за наступним графіком: Київ - 14-15 листопада, Донецьк - 21-22 листопада, Одеса - 28-29 листопада, Хмельницький - 5-6 грудня, Львів - 12-13 грудня. Тренінги проводитимуться командою українських експертів, а саме: виконавчим директором ІМІ Вікторією Сюмар, медіа експертом Зоєю Казанжи, адвокатом і медіа юристом Людмилою Опришко, юристом ІМІ Романом Головенком. Експерти проаналізують практику застосування МВС положень законодавства про доступ до публічної інформації, окремо зупиняться на методах та стратегії побудови комунікації правоохоронних органів і ЗМІ.

 

Нагадаємо, проект виконується Координатором проектів ОБСЄ в Україні на запит прес-служби Адміністрації президента та Міністерства внутрішніх справ (триває з 21 квітня до 31 грудня цього року). Мета проекту надати підтримку правоохоронним органам у вдосконаленні їхньої практики взаємодії з працівниками ЗМІ з метою мінімізації конфліктів та удосконалення їхньої діяльності у відповідності до нових вимог законодавства в сфері доступу до інформації.

 

За словами Андрія Дзюбенка, загалом у рамках проекту вже завершено ознайомлення із міжнародним досвідом. Зокрема було презентовано «Міжнародні стандарти та рекомендовані кращі практики взаємодії між правоохоронними органами та працівниками ЗМІ», «Міжнародний досвід співпраці правоохоронних органів з організаціями саморегулювання журналістів», «Практичний міжнародний досвід взаємодії правоохоронців з медіа». Також проведено навчальну поїздку до Франції групи працівників МВС, УДО, представників журналістських профспілок, медіаекспертів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY