detector.media
26.10.2012 09:46
НСЖУ вимагає від МВС оперативного реагування на тиск на газетну друкарню в Мелітополі
І обурена насильним затриманням керівника медіахолдингу Михайла Кумка

Національна спілка журналістів України вимагає від міліції пояснень щодо грубого тиску на мелітопольську друкарню медіа-холдингу «МВ» та побиття її керівника, журналіста Михайла Кумка. Про це повідомляє прес-служба НСЖУ. Спілка вимагає від Міністерства внутрішніх справ оперативного реагування на інцидент у Мелітопольському районі та засуджує винних у побитті Михайла Кумка.

 

Нагадаємо, 25 жовтня близько 8.40 ранку працівники мелітопольської міліції насильно затримали генерального директора медіахолдингу «МВ» Михайла Кумка.


«Від понеділка, з 22 жовтня, усі вантажні  та більшість легкових автомобілів,  які виїжджають з території ТОВ «Видавничий будинок Мелітопольської міської друкарні» зупиняється на перевірку працівниками ДАІ та обшуковуються співробітниками УБОЗу. А у четвер, 25 жовтня, працівники мелітопольської міліції насильно затримали генерального директора медіа-холдингу «МВ», відомого журналіста Михайла Кумка. Цьому передували спроби затримати автомобіль друкарні, який мав транспортувати замовлений тираж кримських газет - "Первая Крымская" та "Южная". Після затримання Михайла Кумка, машину евакуатором було доправлено до Мелітопольського міського відділу міліції», - йдеться в заяві НСЖУ.


«Про інцидент оперативно дізнались колеги, учасники виборчого процесу, міжнародні спостерігачі. Зрештою Кумка звільнили, а автомобіль повернуто власникам»,- зазначає прес-служба спілки.

НСЖУ вважає неприпустимою практику обшуків автомобілів, які залишають територію друкарень. Це є грубим втручанням міліції у справи медіабізнесу, перешкоджанням поширенню легальних джерел інформації.


«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY