detector.media
24.10.2012 19:47
1,5 млн абонентів користуються послугами «сірих» провайдерів – Бойко

1,5 млн домогосподарств, тобто четверта частина ринку, є абонентами «сірих» провайдерів, які працюють нелегально. Такі дані на прес-конференції 24 жовтня оприлюднив президент компанії «Воля» Сергій Бойко.

 

Цю цифру пан Бойко вирахував з відкритих джерел. За даними аналітичної компанії iKS-Consulting кількість користувачів, які дивляться пакети телевізійних програм за допомогою різних технологій - 6 млн. При цьому за даними дослідницької компанії GfK кількість абонентів, за яких звітують перед правовласниками легальні провайдери, - 4,5 млн.

 

«Різниця - 1,5 млн. Це, швидше за все, родини, які мають доступ до телевізійних програм за допомогою різних технологічних платформ, що перебувають у "сірій" зоні, тобто за які ніхто не звітує, не платить за телевізійні права», - зазначив пан Бойко.

 

При цьому бюджет втрачає кошти, додав він. «Якщо ви порахуєте абонентську плату хоча б по 5 доларів з кожного з 1,5 млн абонентів і помножите на наявну ставку податку на прибуток 21%, - це великі гроші для державного бюджету. І це велике поле для роботи правоохоронних органів», - вважає президент «Волі».

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення заявила, що передасть правоохоронним органам усі зібрані гравцями ринку дані про нелегальних провайдерів, попередньо перевіривши, чи не є вони ліцензіатами Нацради.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY