detector.media
22.10.2012 12:17
НМПУ виступає проти закриття грузинського телеканалу ПІК
Внаслідок розірвання угоди із 20 жовтня без роботи залишилися близько 400 працівників каналу, серед яких двоє українців

Незалежна медіа-профспілка України висловлює солідарність із журналістами грузинського телеканалу ПІК («Перший інформаційний кавказький», що належить корпорації суспільного мовлення Грузії), які протестують проти закриття телеканалу і обмеження свободи слова в країні. Внаслідок розірвання угоди близько 400 працівників телеканалу, серед яких і двоє українців, із 20 жовтня опинилися без роботи, йдеться в повідомленні профспілки.

 

НМПУ стурбована ситуацією, що склалася через одноосібне рішення «Суспільного мовника Грузії», який є замовником телеканалу, закрити мовлення для єдиного російськомовного телеканалу на Кавказі, що має альтернативний російському погляд на події в регіоні. «На телеканалі демонструвалися заборонені в РФ фільми про Росію, а також об'єктивні фільми про Голодомор в Україні 1932-33 рр», - повідомляє профспілка.

 

«Закриття грузинського телеканалу ПІК буде втратою не тільки для Грузії, а й для України», - йдеться в заяві НМПУ. Медіа-профспілка також наполягає, що відсутність телеканалу з альтернативним поглядом позначиться на стані свободи слова Грузії.

 

НМПУ закликає «Суспільного мовника Грузії» і менеджмент телеканалу ПІК сісти за стіл переговорів і не вирішувати питання в радикальний спосіб.

 

Супутникове мовлення калу ПІК було призупинене 11 жовтня. У медіасередовищі активізувалися чутки про повне закриття каналу. 16 жовтня журналісти влаштували мовчазну акцію протесту в ефірі, після чого супутникове мовлення було відновлено, а журналістам виплатили борги по зарплаті. Однак 20 жовтня супутникове мовлення ПІК знову було припинено, а «Суспільний мовник Грузії» розірвав угоду з каналом.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY