detector.media
22.10.2012 11:52
«1+1 медіа» і «Медіа Група Україна» подають до суду на Divan.tv
Підставою для позову є відсутність ліцензії у Divan.tv і відсутність угод з телеканалами

Медіахолдинги «1+1 медіа» і «Медіа Група Україна» (МГУ) подають судовий позов проти ТОВ «Диван ТВ» (юридична особа ресурсу Divan.tv) з метою захисту своїх прав інтелектуальної власності. Підставою для позову є відсутність ліцензії у Divan.tv і відсутність угод з телеканалами. Про це йдеться в повідомленні медіагруп.

 

Телеканали «1+1», «2+2», «Україна» через свого юридичного представника, який спеціалізується на питаннях захисту прав інтелектуальної власності, компанію «Віндекс», неодноразово звертались до ТОВ «Диван ТВ» з претензіями стосовно незаконної трансляції їхнього сигналу на Divan.tv, наголошується в повідомленні. Станом на п'ятницю, 19 жовтня, тривала трансляція більшості каналів через Divan.tv.

 

У понеділок, 22 жовтня, керівництво «1+1 Медіа» і МГУ прийняло рішення подати позов до суду проти Divan.tv, щоб захистити свої права інтелектуальної власності. Керівництво медіахолдингу StarLightMedia також розглядає можливість позову.

 

Представляти інтереси «1+1 медіа» та МГУ в суді буде юридична компанія «Віндекс».

 

«Право ретранслювати телеканали в Україні мають суб'єкти, які отримали ліцензію на мовлення, або ліцензію провайдера програмної послуги, і на законних підставах реалізують суміжні права організації мовлення на публічне представлення програм через ретрансляцію. ТОВ "Диван ТВ" не має ні ліцензії на мовлення, ні ліцензії провайдера програмної послуги. Крім того, у ТОВ "Диван ТВ" немає угод із телеканалами про суміжні права», - зазначає директор юркомпанії «Віндекс» Павло Миколюк.

 

За словами юриста, телеканали використали всі способи мирного врегулювання питання і тепер мають намір захищати свої права в суді.

 

18 жовтня телеканали «1+1», «2+2», «Україна», Новий канал, ICTV і СТБ поширили відкритий лист, у якому звинуватили інтернет-відеосервіс Divan.tv у тривалому порушенні прав інтелектуальної власності. Телеканали стверджують, що Divan.tv не має юридично оформлених відносин з ними.

 

Напередодні, 17 жовтня, на круглому столі «Перспективи ринку платного телебачення України» директор Divan.tv Андрій Колодюк заявив, що Divan.tv - це легальний оператор OTT, який має угоди з усіма правовласниками. «Ми не пірати, ми беремо гроші з абонентів і ми маємо угоди з усіма 130 телеканалами», - наголосив пан Колодюк.

 

Сьогодні, 22 жовтня, директор Divan.tv Андрій Колодюк провів прес-конференцію, на якій заявив, що Divan.tv працює легально, навів свої аргументи і звернувся до Нацради з питань телебачення і радіомовлення з проханням перевірити роботу Divan.tv. Детальніше читайте невдовзі на «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY