detector.media
11.10.2012 16:24
Лауреатом Нобелівської премії з літератури у 2012 році став китайський письменник Мо Янь
За те, що у своїх творах поєднує «галюциногенний реалізм з народними казками, історією та сучасністю»

11 жовтня Шведська королівська академія наук у Стокгольмі оголосила переможця Нобелівської премії з літератури, повідомляє «Голос Америки». За словами секретаря Нобелівського комітету Петера Енґлунда, премія присуджується за роботи китайського письменника Мо Яня, у яких «галюциногенний реалізм поєднується з народними казками, історією та сучасністю».

 

Мо Янь вважається одним з провідних у Китаї авторів сучасної літератури. Письменнику 57 років. Він почесний доктор філології Відкритого університету Гонконгу. Його справжнє ім'я Гуань Моє, а псевдонім означає «мовчи».

 

Оголошувати лауреатів Нобелівської премії почали 8 жовтня. Премію з медицини було присуджено британцеві Джону Ґердону і японцеві Сінья Яманака за відкриття в перепрограмуванні стовбурових клітин. 9 жовтня Серж Арош і Дейвид Вайнланд удостоїлися «Нобеля» з фізики за квантові дослідження.10 жовтня найпрестижнішої наукової нагороди з хімії удостоїлися американські вчені Роберт Лефковіц і Браян Кобілка.

 

12 жовтня стане відоме ім'я лауреата Нобелівської премії миру.

 

Церемонія вручення нагород пройде в Стокгольмі 10 грудня, за традицією - у день смерті засновника Нобелівської премії - шведського підприємця і винахідника Альфреда Нобеля.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY